Particulier

Wat valt onder een elektronicaverzekering?

Als je overweegt een elektronicaverzekering af te sluiten, vraag je je waarschijnlijk af wat er onder een elektronicaverzekering valt. Het antwoord is eenvoudig: alle elektronische apparaten op kantoor. Van laptops tot kopieerapparaten en zelfs de schermen in de vergaderruimte. De elektronicaverzekering biedt dekking tegen schade aan deze apparaten.

De elektronicaverzekering

De elektronicaverzekering wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Tegenwoordig zijn elektronische apparaten onmisbaar in het bedrijfsleven en vertegenwoordigen ze vaak een aanzienlijke waarde binnen een organisatie.

Verschillende soorten schade worden vergoed door de elektronicaverzekering. Denk aan schade door brand, waterschade en zelfs diefstal.

Dekkingsbeperkingen

Hoewel de elektronicaverzekering dekking biedt voor schade aan elektronische apparaten, zijn er situaties waarin je niet volledig verzekerd bent. De meeste verzekeraars hanteren enkele dekkingsbeperkingen. In dergelijke gevallen moet je zelf (deels) voor de schade opdraaien.

Zodra elektronische apparaten het pand verlaten, zijn ze niet langer gedekt door de elektronicaverzekering. Bovendien is de dekking doorgaans locatie gebonden, dus als jouw bedrijf meerdere locaties heeft, ben je niet automatisch op alle locaties volledig verzekerd. Deze beperkingen kunnen vaak worden opgeheven met aanvullende verzekeringen.

Tot slot biedt de elektronicaverzekering geen dekking tegen cybercriminaliteit. Schade veroorzaakt door virussen op elektronische apparaten kan worden gedekt door een cyberverzekering, niet door de elektronicaverzekering.

Offerte elektronicaverzekering aanvragen

Nu duidelijk is wat er wel en niet onder de dekking van de elektronicaverzekering valt, kun je overwegen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Op Verzekering.nl kun je eenvoudig een offerte aanvragen. De deskundige partner EVR, een financieel kantoor gevestigd in Den Haag, neemt dan contact met je op. Op basis van jouw specifieke wensen en behoeften wordt een op maat gemaakte elektronicaverzekering samengesteld, zodat alle gewenste risico’s voldoende worden afgedekt.

 

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven