Particulier

Allianz cyberverzekering

Waarom Allianz cyberverzekering
De Allianz cyberverzekering beschermt jouw onderneming voor cyberaanvallen en de financiële gevolgen ervan.

Door de sterke groei van de digitalisering en het aanbieden van online producten en diensten is het risico op cyberaanvallen toegenomen. Bedrijven zijn kwetsbaar voor veel verschillende soorten cyberaanvallen, waaronder phishing,, ransomware en DDoS-aanvallen. Als een bedrijf getroffen wordt door een van de eerder benoemde aanvallen, kunnen de financiële gevolgen vervelende situaties verzorgen. De kosten voor het herstellen van de systemen en het verlies van data kunnen oplopen tot in de miljoenen. Verder kunnen bedrijven ook boetes opgelegd krijgen, doordat er vertrouwelijke data uitgelekt wordt. Met de Allianz cyberverzekering ben je gedekt voor deze risico’s.


Vaak wordt er door ondernemers gedacht dat zij niet het slachtoffer worden van een cyberaanval door verschillende redenen. Helaas is niets minder waar en kan elk type onderneming het slachtoffer worden van een cyberaanval. 


Voornamelijk MKB’ers zijn de meest voorkomende slachtoffers van cybercriminaliteit, doordat de beveiliging bij minder goed is dan bij grote bedrijven.

De Allianz Cyberverzekering biedt bescherming tegen deze mogelijke online risico’s en Allianz zorgt ervoor dat bedrijven snel kunnen herstellen na een cyberaanval. De Allianz cyberverzekering dekt de kosten voor het herstellen van systemen, servers en het herstellen van verloren data. Daarnaast biedt de verzekering ook dekking voor de kosten van juridische verdediging en eventuele boetes of schadevergoedingen die aan derden moeten worden betaald.

Wat heeft de Allianz cyberverzekering te bieden?

Buiten het dekken van de financiële schade, nadat jouw bedrijf te maken heeft gehad met een cyberaanval, biedt de Allianz cyberverzekering voor jouw onderneming. Zo biedt

Allianz haar klanten advies en ondersteuning op het gebied van cybersecurity. Deze preventie bestaat uit het uitvoeren van een cyberscan, waarin de mogelijke risico’s al in kaart worden gebracht. Verder biedt Allianz nog een juridische adviseur aan, zodat je juridische bijstand hebt tijdens het proces.


Een van de belangrijkste voordelen van de Allianz Cyberverzekering is de snelle respons in geval van een cyberaanval. Allianz heeft een team van specialisten op het gebied van cybersecurity en schadebehandeling die 24/7 beschikbaar zijn om bedrijven te ondersteunen. Als een bedrijf getroffen wordt door een cyberaanval of vermoedt dat het getroffen wordt, kan het contact opnemen met het Allianz Cyber hulpdienst. Dit team zal direct actie ondernemen en jouw bedrijf bij staan tijdens de aanval, zodat de schade beperkt kan blijven.


De Allianz Cyberverzekering is beschikbaar voor bedrijven van elke omvang en in elke branche. Of je nu een kleine start-up bent of een multinational, de verzekering is op maat gemaakt voor jouw bedrijf. De verzekering kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf en biedt verschillende dekkingsmogelijkheden.

Allianz Cyberverzekering afsluiten

Ben je geïnteresseerd in de Allianz cyberverzekering? Ga dan nu naar het offerteformulier. Onze verzekeringsadviseurs zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om het ingevulde formulier te bespreken. Tijdens dit telefonisch gesprek zullen de adviseurs jouw behoeften en wensen in kaart brengen, zodat EVR een verzekering op maat kan bieden die aansluit bij jouw onderneming. Met de Allianz cyberverzekering ben je financieel beschermd tegen de gevolgen van cyberincidenten, zoals hacking, dataverlies en cyberafpersing.

Scroll naar boven