Particulier

Welke risico’s zijn er wanneer je geen cyberverzekering afsluit?

Het niet afsluiten van een cyberverzekering brengt verschillende risico’s met zich mee. Zo ben je niet verzekerd voor de financiële gevolgen van een cyberaanval. De kosten om data te herstellen, klanten te informeren, onderzoek te voeren én je reputatie herstellen zul je allemaal zelf moeten betalen.

De dekking van de cyberverzekering

Een cyberverzekering dekt directe schade als gevolg van een cyberaanval. Dit omvat bijvoorbeeld personeelskosten voor het informeren van getroffen klanten bij een datalek en de werkzaamheden voor het herstellen van geleden schade. Meestal kunnen ook kosten voor reputatieschade en juridische bijstand worden verzekerd.

Voordelen van de cyberverzekering

Door je bedrijf te beschermen tegen de gevolgen van een cyberaanval via een cyberverzekering, geniet je van verschillende voordelen.

Een van deze voordelen is de betrouwbaarheid die je uitstraalt. Klanten weten dat jouw bedrijf zich bewust is van diverse risico’s en maatregelen neemt om deze te voorkomen. Bovendien staat hulp altijd paraat als je slachtoffer wordt van een cyberaanval. Tot slot worden sommige verzekeraars de kosten voor juridische hulp ook vergoed.

Offerte cyberverzekering aanvragen

Het aanvragen van een offerte voor een cyberverzekering is eenvoudig via Verzekering.nl. Op deze website vind je correcte en onafhankelijk opgestelde informatie over specifieke verzekeringen. Dankzij de samenwerking met EVR, een assurantiekantoor uit Den Haag, kunnen verzekeringsadviezen op maat worden gegeven. Na een verkennend en vrijblijvend gesprek zullen de specialisten van EVR een offerte opstellen die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Zo ben je verzekerd van een dekking die voldoet aan al jouw gewenste risico’s.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven