Particulier

Wat is een cyberverzekering?

Een cyberverzekering is een verzekering voor bedrijven waarmee je jouw onderneming kunt beschermen tegen de gevolgen van cyberaanvallen. Het aantal cyberincidenten neemt de laatste jaren toe, mede doordat de pakkans laag is en het opzetten en uitvoeren van cyberaanvallen relatief goedkoop is. Dankzij de cyberverzekering ben je beschermd tegen de financiële gevolgen van een dergelijke aanval.

Algemene dekking cyberverzekering

De cyberverzekering beschermt ondernemingen tegen de financiële impact van cyberaanvallen. Hierbij gaat het vaak om privacygevoelige informatie of strategische bedrijfsgegevens die bij zo’n aanval worden getroffen. Eventuele juridische kosten als gevolg van een cyberaanval worden doorgaans ook vergoed, maar dit is niet in alle gevallen het geval. Lees daarom zorgvuldig de polisvoorwaarden door.

Belang van de cyberverzekering

De afhankelijkheid van ondernemingen van digitale systemen neemt gestaag toe. Het beschermen van belangrijke informatie en bedrijfsgegevens wordt daardoor steeds crucialer. Naast de financiële bescherming die de cyberverzekering biedt, ondersteunt de verzekeraar vaak ook bij het nemen van preventieve maatregelen tegen cyberaanvallen. Tot slot kan het afsluiten van een cyberverzekering het vertrouwen van klanten vergroten, doordat je aangeeft dat het risico van cyberaanvallen serieus wordt genomen en dat de gegevens veilig zijn.

Offerte cyberverzekering aanvragen

Het aanvragen van een offerte voor de cyberverzekering kan gemakkelijk via Verzekering.nl. Op Verzekering.nl kun je allerlei informatie over bepaalde verzekeringen vinden. Deze informatie is onafhankelijk en correct opgesteld. Dankzij de samenwerking met EVR, een assurantiekantoor uit Den Haag, kunnen er verzekeringsadviezen op maat worden gegeven. Op basis van een verkennend en vrijblijvend gesprek zullen de specialisten van EVR een offerte op maat opstellen. Zo weet jij zeker dat alle gewenste risico’s voldoende zijn gedekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven