Wat is een cyberverzekering?

een cyberverzekering is een manier om jouw onderneming te beschermen tegen de mogelijke gevaren die zich online bevinden. Steeds vaker zijn ondernemingen het slachtoffer van een cyberaanval. Het gevolg van een cyberaanval wordt vaak onderschat, maar kan serieuze gevolgen hebben voor een onderneming. Er zijn veel verschillende vormen van cyberaanvallen waar een onderneming mee te maken kan krijgen zoals:

  • Ransomware
  • DDoS aanval
  • Phishing
  • Datalek

Deze vormen van cybercriminaliteit kunnen ervoor zorgen dat je onderneming een lastige periode tegemoet gaat met mogelijke kosten die oplopen tot de €100.000. Niet alleen de grote bedrijven zijn het slachtoffer van cyberaanvallen, maar juist de MKB is het voornaamste slachtoffer ervan. Dit komt omdat MKB’ers vaak een minder goede beveiliging hebben dan de grote bedrijven. Het is voor cybercriminelen eenvoudiger om in de servers van de kleine bedrijven te breken. Waardoor de MKB zonder cyberverzekering moet opdraaien voor enorm hoge kosten.
Er is een enorme groei binnen de cybercriminaliteit gaande. Zo zijn er nu gemiddeld ruim 2200 cyberaanvallen per dag. Dat is een groei van 150% t.o.v. vorige jaar. Een cyberaanval kan voorkomen worden door te voldoen aan de juiste preventiemaatregelen. Hierdoor kan je de kans op een cyberaanval aanzienlijk beperken. Het afsluiten van een cyberverzekering helpt ook tegen de cybercriminaliteit.

Hoe helpt een cyberverzekering tegen een cyberaanval?

Een cyberverzekering dekt de financiële schade, nadat je te maken hebt gehad met een cyberaanval. Zo krijg je als onderneming geen financiële klap die ervoor kan zorgen dat je in zwaar weer komt.  De schade die wordt vergoed loopt ontzettend uiteen. Dit gaat om de schade van de servers die hersteld moeten worden, aansprakelijkheidsclaims, boetes en de misgelopen winst.
Verder bieden meerdere cyber verzekeraars je hulp aan nadat je een cyberverzekering hebt afgesloten. Zo kunnen er preventie maatregelen genomen worden, waardoor de kans op een cyberaanval aanzienlijk verminderd en de verzekeraars bieden hulp op het moment dat je te maken krijgt met een cyberaanval. Tot slot kunnen er cyber trainingen aangeboden worden aan het personeel, zodat zij goed voorbereid zijn op het mogelijke gevaar.

Verzekering afsluiten

Heb je interesse in een cyberverzekering? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in cyberverzekeringen en helpen je graag bij het afsluiten van de gewenste verzekering. Door in gesprek te gaan met de specialisten kan er bepaald worden of de verzekering geschikt is voor jouw bedrijf. Zo weet je zeker dat je nooit onder of oververzekerd bent.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven