Particulier

Wat is een collectieve zakenreisverzekering?

De collectieve zakenreisverzekering biedt bescherming aan werknemers die voor zaken naar het buitenland moeten reizen. Een zakenreis brengt diverse risico’s met zich mee. Eventuele schade wordt niet gedekt door de persoonlijke reisverzekering van de betreffende werknemer. Hieruit volgt dat de werkgever voor deze kosten zal moeten opdraaien, tenzij er een collectieve reisverzekering is afgesloten.

De collectieve reisverzekering

De collectieve zakenreisverzekering is een essentiële verzekering voor bedrijven die frequent internationaal zakendoen. Deze verzekering zorgt ervoor dat de organisatie niet plotseling geconfronteerd wordt met onverwachte uitgaven. Het afsluiten van een collectieve reisverzekering is al snel goedkoper dan individuele reisverzekeringen afsluiten voor elke zakenreis.

Dekkingen van de collectieve zakenreisverzekering

De collectieve reisverzekering kan op diverse manieren worden afgesloten, afhankelijk van de specifieke behoeften van elke organisatie. Er zijn diverse dekkingen beschikbaar om zowel het bedrijf als het personeel adequaat te beschermen tegen onvoorziene kosten.

Naast de dekking voor schade aan bagage en apparatuur bieden de meeste aanbieders van de collectieve zakenreisverzekering aanvullende dekkingen aan, zoals:

  • Dekking voor buitengewone kosten
  • Dekking voor zakelijke goederen
  • Dekking voor annuleringskosten
  • Juridische bijstand tijdens zakenreizen

Voordelen van de collectieve zakenreisverzekering

Het afsluiten van een collectieve reisverzekering brengt talrijke voordelen met zich mee. Schade aan bagage en apparatuur wordt doorgaans vergoed door de meeste verzekeraars. Er zijn echter nog andere voordelen. Niet slechts één werknemer is verzekerd, maar de gehele organisatie. Hierdoor kunnen alle werknemers zorgeloos op zakenreis gaan. Bovendien worden vaak bijkomende kosten, zoals pech gerelateerde uitgaven, eveneens vergoed.

Offerte collectieve zakenreisverzekering aanvragen

Het afsluiten van een collectieve reisverzekering is eenvoudig via Verzekering.nl. Door nu een offerte aan te vragen, kun je jouw onderneming en haar personeel goed verzekeren. Onze deskundige partner, EVR, zal een op maat gemaakte offerte opstellen. Zo ben je verzekerd van een collectieve reisverzekering die de risico’s afdoende dekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven