Particulier

Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
De Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt bestuurders hun privé vermogen, na een bestuursfout.

De Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die bedrijven en organisaties beschermt tegen claims van derden nadat er sprake is van bestuursfouten. Met deze verzekering zijn bestuurders, toezichthouders en commissarissen van een bedrijf of organisatie gedekt voor eventuele schade die wordt veroorzaakt door nalatigheden of verkeerde handelingen tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden.


Als bestuurder van een bedrijf ben je verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen die in het belang zijn van het bedrijf. Het kan echter voorkomen dat je als bestuurder onbedoeld fouten maakt of de verkeerde beslissing neemt, waardoor er schade wordt veroorzaakt. Het mogelijke gevolg hiervan is een aansprakelijkheidsclaim, waardoor je de geleden schade moet betalen. In dit geval is het belangrijk om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een bestuursfout kan eenvoudig voorkomen enkele voorbeelden zijn:


  • Het niet voldoen aan wettelijke verplichtingen.
  • Het nemen van verkeerde zakelijke beslissingen.
  • Mismanagement.

Wat is er gedekt met de Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor verschillende soorten aansprakelijkheid. Verder biedt de verzekering de mogelijkheid om de dekking uit te breiden, waardoor niet alleen bestuurders verzekerd zijn.

Voor bestuursleden en toezichthouders van bedrijven is het sterk aan te raden om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het nemen van verkeerde bestuurlijke beslissingen kan namelijk grote financiële gevolgen hebben voor het bedrijf en leiden tot vervelende situaties. 

De Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor eventuele financiële schade die bestuurders kunnen veroorzaken. Het afsluiten van de verzekering zorgt ervoor dat bestuurders gedekt zijn tegen mogelijke aansprakelijkheidsclaims en dat er geen beroep gedaan kan worden op het privévermogen van de bestuurders. Om deze reden wordt het afsluiten van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zeker geadviseerd.


De Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is van belang voor bedrijven en organisaties die zich bezighouden met risicovolle activiteiten en in een omgeving zitten waar de mogelijkheid op claims verhoogd is. De verzekering biedt dekking voor verschillende soorten bestuursfouten, zoals het niet nakomen van wettelijke verplichtingen, het nemen van verkeerde beslissingen of het verstrekken van onjuiste informatie.


Er zullen ook situaties voorkomen waarin de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt. Bij het afsluiten van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is het van groot belang om de polisvoorwaarden goed door te nemen, zodat duidelijk wordt in welke situaties er dekking is en wanneer niet. Op het polisblad worden namelijk de situaties weergegeven waarin de verzekeraar wel of geen dekking biedt.


Wil je graag weten in welke situaties de verzekering nog meer dekking biedt voor jouw organisatie? Dan kun je het offerteformulier invullen en in contact komen met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze adviseurs voorzien je graag van alle benodigde informatie en staan je bij tijdens het afsluiten van de gewenste verzekeringen.

Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Heb je interesse in het afsluiten van de Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering? Vul dan nu het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsspecialisten zullen samen met jou het formulier doornemen en bepalen of de Chubb bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voldoet aan jouw wensen en behoeften.

Scroll naar boven