Particulier

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering is een verzekering waarmee bestuursleden, directeuren, toezichthouders en commissarissen zich kunnen indekken tegen de financiële gevolgen van een schadeclaim. Wanneer je een van de voorgenoemde functie uitoefent kan het voorkomen dat je een bestuurlijke fout maakt waardoor schade ontstaat. Betrokken partijen kunnen je dan persoonlijk aansprakelijk stellen voor de door hun opgelopen schade. Een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering beschermt je in zulke gevallen dan tegen de financiële gevolgen van een schadeclaim.

Is een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering verplicht?

Het antwoord op de vraag is ‘nee’. Het afsluiten van een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering is niet wettelijk verplicht in Nederland. Deze verzekering is echter wel sterk aan te raden als je een rol van bestuurder, commissaris of toezichthouder vervult binnen een organisatie. Omdat de voorgenoemde rollen belangrijke functies zijn binnen een organisatie, kunnen foute beslissingen grote gevolgen hebben voor zowel de organisatie als haar omgeving. Als je aansprakelijk wordt gesteld voor de schade, dan kan dat ook grote gevolgen hebben voor jouw privévermogen. Het is dus verstandig om jezelf in te dekken met een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering.

Voordelen van de bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering

Het afsluiten van deze verzekering kan zeer verstandig zijn. Redenen waarom je een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering moet afsluiten zijn o.a.:

  • De dekking voor inlooprisico
  • De juridische kosten worden vergoed door deze verzekering
  • Je bent verzekerd tegen financiële risico’s van de door jou gemaakte beslissingen

Offerte bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering aanvragen

Een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering afsluiten kan nu gemakkelijk via Verzekering.nl. Vraag een offerte aan en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Zij zullen op basis van jouw wensen en behoeften en offerte op maat samenstellen. Zo weet je zeker dat je de beste bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering voor jou kan afsluiten.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven