Particulier

Wat dekt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt commissarissen, bestuurders en toezichthouders tegen het risico dat zij aansprakelijk worden gesteld door eventuele fouten of nalatigheden. De bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering beschermt bestuurders dus tegen aansprakelijkheid.

Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering

Bij het uitoefenen van een functie als bestuurder kan het voorkomen dat door een fout in het bestuur de organisatie of een andere partij schade oploopt. Deze partij kan juridisch gezien dan iedere bestuurder aansprakelijk stellen. Het afsluiten van een bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering kan het privévermogen van commissarissen, bestuurders en toezichthouders beschermen tegen de gevolgen van deze claims.

Dekkingsbeperkingen

De bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering biedt bestuurders bescherming tegen aansprakelijkheid, alleen niet in alle gevallen. Er zijn enkele uitzonderingen waarin de bestuurder geen aanspraak kan maken op zijn verzekering.

Hieronder is een korte lijst met voorbeelden van deze uitzonderlijke gevallen:

Dekkingsbeperkingen verschillen over het algemeen per verzekeraar van de bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden door en raadpleeg bij twijfel jouw verzekeraar.

Offerte bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering aanvragen

Ben je benieuwd naar hoe de bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering er voor jou uit zal zien? Vraag nu een offerte aan via Verzekering.nl. De verzekeringsdeskundige van EVR zullen contact met je opnemen voor een kennismakend en vrijblijvend gesprek. Op basis van dit gesprek wordt er een offerte op maat samengesteld. Zo ben jij altijd verzekerd voor de gewenste risico’s.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven