Particulier

Nationale-Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Nationale-Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Nationale-Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw onderneming tegen mogelijke aansprakelijkheidsclaims die het gevolg zijn van beroepsfouten.

De Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw onderneming tegen de financiële gevolgen van mogelijke schadeclaims, nadat jij of een van jouw medewerkers een beroepsfout heeft gemaakt. Een beroepsfout kan op veel verschillende manier ontstaan, bijvoorbeeld door een verkeerd advies te geven, een onjuiste berekening of meting tijdens een bouwproces. Als jij of een medewerker een beroepsfout maakt waardoor de opdrachtgever vermogensschade heeft kan je aansprakelijk worden gesteld voor de financiële schade. Met de Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de aansprakelijkheidsclaims die voortvloeien uit beroepsfouten van jou of een van de medewerkers.

 

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor zowel de mkb’er als de zzp’er geschikt om af te sluiten.

 

Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wettelijk niet verplicht. Het kan voorkomen dat een opdrachtgever of een klant vraagt om de verzekering af te sluiten. Ook brancheorganisaties kunnen het afsluiten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering eisen.

Extra dekking van de Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Met de Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het mogelijk om het voorrisico en het narisico mee te verzekeren. Hierdoor krijg je nooit onverwachte schadeclaims waar je voor moet betalen. Wij leggen je graag uit wat het verzekeren van deze risico’s inhoud:

Voorrisico meeverzekeren

Schade die veroorzaakt is voordat de verzekering afgesloten en waarvan niet bekend was dat de schade aangericht is, wordt standaard meeverzekerd met de Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Narisico meeverzekeren

Schade die veroorzaakt is tijdens de looptijd van de verzekering, maar de verzekering is al beëindigd, kan ook gedekt worden met de  beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het is optioneel om deze dekking toe te voegen aan de verzekering.

Wat is er gedekt ?

Voordat de verzekering wordt afgesloten is het belangrijk om te weten in welke situaties de verzekering dekking biedt. In o.a. de volgende situaties ben je met de gedekt:

  • Financiële schade zonder dat er schade aan personen of spullen van anderen is aangericht.
  • Juridische hulp bij een gedekte schade, als je niet aansprakelijk bent.
  • Voorrisico.

Er zijn ook situaties waarin de verzekering geen dekking biedt. In de volgende situaties ben je niet verzekerd:

  • Letsel schade of materiele schade die je veroorzaakt aan een derden.
  • Schade die door opzet of roekeloosheid is veroorzaakt.
  • Schade door fraude en vermogensdelicten.

Wil je weten in welke situaties de Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering nog meer dekking biedt? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten kunnen je voorzien van de nodige informatie over de gewenste verzekeringen.

De Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Heb je interesse in de Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Vul het offerteformulier in en kom in contact met onze verzekeringsadviseurs. Onze verzekeringsadviseurs zullen contact met je opnemen over het ingevulde offerteformulier. Tijdens het gesprek zal er aanvullende informatie gegeven en gevraagd worden, zodat er een passend advies gegeven kan worden door de adviseurs. Onze specialisten zullen opzoek gaan naar de best mogelijke dekkingen voor jouw onderneming.

Scroll naar boven