Particulier

Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw onderneming voor mogelijke aansprakelijkheidclaims die het gevolg zijn van een beroepsfout.

Tijdens werkzaamheden kan het altijd voorkomen dat er een beroepsfout wordt gemaakt. Helaas kunnen dit soort fouten drastische gevolgen hebben voor de onderneming waarvoor je werkt, maar ook voor jezelf. De beroepsfout kan aan zowel een bedrijf, als klant of leverancier schade aanrichten met als gevolg veel financiële schade. De dienstverlener die de fout heeft aangericht kan aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Het gevolg hiervan is een beroepsaansprakelijkheidsclaim die hoog kan oplopen. Met de Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor mogelijk schadeclaims en de bijbehorende kosten ervan.

Een beroepsfout kan op verschillende manieren ontstaan, zoals een verkeerd advies of een onjuiste berekening. Vaak wordt er niet nagedacht over hoe erg de gevolgen kunnen zijn van een beroepsfout. Sommige beroepsfouten kunnen ondernemingen tonnen aan kosten geven, waardoor het belangrijk is om de gevolgen en risico’s te kennen. Als je te maken hebt met een fout die hoge kosten heeft veroorzaakt, krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met een beroepsaansprakelijkheidsclaim. Als je aansprakelijk wordt gesteld zal je voor de kosten moeten opdraaien, maar met de Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor deze kosten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt jouw onderneming voor de kosten van mogelijke beroepsaansprakelijkheidsclaims.

In welke situaties ben je verzekerd met de Chubb beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

  • Je bent een ICT bedrijf en moet een software-update uitvoeren bij een extern bedrijf, maar de update mislukt. Hierdoor loopt het externe bedrijf 70% van de omzet mis voor ruim 4 maanden.
  • Je moet administratief advies geven aan een bedrijf. Het advies is incorrect, waardoor het bedrijf administratieve fouten heeft. Gelukkig heb je de Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering en ben je gedekt

Wat is er niet verzekerd?

In de meeste gevallen biedt de Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekking wanneer er sprake is van een beroepsfout. Toch zijn er verschillende situaties waarin de Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering geen dekking geeft voor jouw onderneming. Wij benoemen hieronder enkele situaties waarin je geen dekking hebt met de afgesloten verzekering:

  • Schade die ontstaat door roekeloosheid, fraude of opzet.
  • Bestuurders aansprakelijkheid

Wil je weten in welke situaties de Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering nog meer geen dekking biedt? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsadviseurs zullen de dekkingsmogelijkheden van de Chubb beroepsaansprakelijkheid met je bespreken, zodat je weet wanneer de verzekering dekking biedt.

De Chubb beroepsaansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Heb je interesse om de Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten zullen contact met je opnemen omtrent het ingevulde offerteformulier. Er zal een telefonisch gesprek plaatsvinden over de gewenste verzekering en andere wensen en behoefte. Onze verzekeringsspecialisten zullen tijdens het gesprek met een passend verzekeringsadvies komen voor jouw onderneming. Onze verzekeringsadviseurs nemen je financiële belangen zeer serieus en zullen op zoek gaan naar de best mogelijke verzekering. Zo krijg je een passende Chubb beroepsaansprakelijkheidsverzekering met sluitende dekkingen voor jouw onderneming.

 

Scroll naar boven