Particulier

Verschil tussen beroeps en bedrijfsaansprakelijkheid?

 Het is belangrijk om het verschil tussen beroeps­aansprakelijkheid en bedrijfs­aansprakelijkheid te weten, voordat je een van de twee verzekeringen afsluit. Verzekering.nl helpt je graag bij het uitleggen wat het verschil is tussen beroeps­aansprakelijkheids­verzekering en bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering.

De beroeps­aansprakelijkheids­verzekering

Beroepsaansprakelijkheid is de aansprakelijkheid van een werknemer voor schade die hij of zij toebrengt aan een derden, terwijl hij of zij zijn of haar beroep uitoefent. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor een arts die een fout maakt tijdens een operatie, of voor een programmeur die een fout maakt in de codering van een website, waardoor de website een lange tijd niet meer werkt. Beroepsaansprakelijkheid is dus gericht op het beschermen tegen fouten of onzorgvuldigheid van de werknemer.

De bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Bedrijfsaansprakelijkheid is de aansprakelijkheid van een bedrijf voor schade die het bedrijf toebrengt aan derden, bijvoorbeeld aan medewerkers en klanten. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor een bedrijf dat een ongeval veroorzaakt door het niet naleven van veiligheidsvoorschriften, of voor doordat een klant een ongeval krijgt door bijvoorbeeld een natte vloer in de winkel. Bedrijfsaansprakelijkheid biedt dus dekking aan het bedrijf, nadat zij aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade door de derden.Verschillen

Er is dus een belangrijk verschil tussen beroeps­aansprakelijkheid en bedrijfs­aansprakelijkheid:

Beroepsaansprakelijkheid betreft de aansprakelijkheid van een professional voor schade aan een cliënt, terwijl bedrijfsaansprakelijkheid de aansprakelijkheid van een bedrijf voor schade aan derden betreft.

De juiste verzekering afsluiten

De risico’s van beroepsaansprakelijkheid kunnen afgedekt worden met een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering. Wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor de geleden schade, ben je met deze verzekering financieel gedekt. Hierdoor hoef je niet zelf voor de kosten op te draaien. De risico’s van bedrijfsaansprakelijkheid kunnen ook afgedekt worden met een verzekering, maar dit is de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering. Hiervoor geldt ook dat de verzekering de aansprakelijkheid financieel dekt, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Het is belangrijk om te onthouden dat beroepsaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid twee verschillende verzekeringen zijn. Ze moeten dus afzonderlijk van elkaar afgesloten worden.

Offertes aanvragen

Nu het verschil tussen een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering en beroeps­aansprakelijkheids­verzekering duidelijk is gemaakt, is het mogelijk dat je interesse hebt in één van de verzekeringen. Ben je opzoek naar een beroeps- of een bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering? Vraag een offerte aan kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Deze specialisten staan klaar om op basis van jouw wensen en behoeften en verzekering op maat op te stellen. Zo weet je zeker dat alle gewenste risico’s voldoende worden afgedekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven