Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Fouten maken is onvermijdelijk. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden kan het ook wel eens voorkomen dat je een beroepsfout maakt. Je hebt bijvoorbeeld verkeerd advies gegeven of een fout gemaakt in de administratie, waardoor derden financiële schade hebben geleden. De partij, die schade heeft geleden door uw beroepsfout kan je aansprakelijk stellen een schadeclaim indienen tegen je. Schadeclaims kunnen zorgen voor grote negatieve gevolgen voor jouw onderneming. Met behulp van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je echter het risico op financiële schade door schadeclaims van derden inperken. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering, waarmee je jouw onderneming kunt indekken tegen eventuele schadeclaims als gevolg van beroepsfouten, die je hebt gemaakt.

Voor wie is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan vooral goed van pas komen, wanneer je anderen adviseert of als de progressie van projecten afhankelijk zijn van je werkzaamheden. Fouten maken is menselijk. Het aantal schadeclaims neemt ieder jaar toe. Het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dan ook zeker aan te raden. Ook in het geval dat je een ZZP’er bent, kan deze verzekering goed van pas komen voor je.

Wat is er verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat is er verzekerd met deze verzekering? In de meeste gevallen word je met deze verzekering gedekt in de volgende situaties:

– Wanneer je documenten verliest die in jouw beheer zijn.
– De kosten van verweer bij valse claims.
– De financiële gevolgen bij een beroepsfout.

Met deze verzekering ben je gedekt tegen het risico van aansprakelijkheid. Ben je aan het overwegen om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Dan kan het verstandig zijn om een offerte aan te vragen, zodat je een goede indicatie kunt krijgen over onder andere jouw dekking en premie. Vraag gerust een offerte aan via Verzekering.nl. Onze professionals van ons moederbedrijf EvR zullen vervolgens contact met je opnemen en helpen je graag verder.

Offerte aanvragen beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven