Particulier

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering is een verzekering, waarmee je jouw onderneming kunt indekken tegen eventuele schadeclaims als gevolg van beroepsfouten, die je hebt gemaakt.

Voor wie is een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering?

Fouten maken is onvermijdelijk. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden kan het ook wel eens voorkomen dat je een beroepsfout maakt. Je hebt bijvoorbeeld verkeerd advies gegeven of een fout gemaakt in de administratie, waardoor derden financiële schade hebben geleden. De partij, die schade heeft geleden door uw beroepsfout kan je aansprakelijk stellen een schadeclaim indienen tegen je. Schadeclaims kunnen zorgen voor grote negatieve gevolgen voor jouw onderneming. Met behulp van een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering kun je echter het risico op financiële schade door schadeclaims van derden inperken.

Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering kan vooral goed van pas komen, wanneer je anderen adviseert of als de progressie van projecten afhankelijk zijn van je werkzaamheden.

Algemende dekkingen

In de meeste gevallen word je met deze verzekering gedekt in de volgende situaties:

  • Wanneer je documenten verliest die in jouw beheer zijn.
  • De kosten van verweer bij valse claims.
  • De financiële gevolgen bij een beroepsfout.

Offerte beroeps­aansprakelijkheids­verzekering aanvragen

Met deze verzekering ben je gedekt tegen het risico van aansprakelijkheid. Ben je aan het overwegen om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vraag dan een offerte aan via Verzekering.nl. Op Verzekering.nl vind je betrouwbare informatie die jij nodig hebt voor je beslissing. Dankzij de samenwerking met EVR zal er een offerte op maat worden opgesteld. De verzekeringsadviseurs zullen op basis van jouw wensen en behoeften deze offerte opstellen.Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven