Wanneer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Wanneer je door fouten, nalatigheden of onzorgvuldigheden schade hebt aangericht aan derden, waardoor zij een financieel nadeel lijden, kun je aansprakelijk gesteld worden voor deze schade. Het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is in zulke gevallen noodzakelijk. Met behulp van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je jezelf indekken tegen de financiële gevolgen.

Het juiste moment wanneer je deze beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten is voorafgaand aan een probleem. Aangezien je nooit weet wanneer dit gaat gebeuren heb je deze verzekering doorlopend nodig. Wanneer je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten wanneer het probleem (al is het maar klein) bekend is zal een claim niet in behandeling worden genomen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig? Het hebben van deze verzekering is alleen verplicht in bepaalde beroepen. Beroepen waarbij je bijvoorbeeld een beroeps aansprakelijkheidsverzekering voor nodig hebt zijn advocaten, financieel adviseurs en notarissen.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een handige verzekering, omdat het je dekking biedt tegen schadeclaims van opdrachtgevers en klanten. Klanten of opdrachtgevers kunnen je aansprakelijk stellen voor schade door je beroepsfout. Door je beroepsfout kunnen klanten of opdrachtgevers verlies van omzet, vertraging of verlies van marktaandeel hebben. Met deze verzekering ben je dus gedekt tegen schadeclaims, als gevolg van een beroepsfout.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven