Particulier

Waartegen beschermt een polis beroepsaansprakelijkheid?

De polis van de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering beschermt dienstverleners tegen aansprakelijkheidsclaims. Artsen, advocaten, architecten, etc. kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de schade die ze aanrichten door fouten die zij gemaakt hebben. Deze aansprakelijkheidsclaims lopen gemakkelijk op tot in de tienduizenden euro’s. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming tegen zulke claims.

Bescherming door de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering

Er zijn verschillende situaties waarbij de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering je kan beschermen. Bijvoorbeeld, als een arts een fout maakt tijdens een operatie of als je als aannemer een fout maakt waardoor er schade ontstaat aan een gebouw. In deze gevallen kan een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering helpen met het betalen van de kosten die voort vloeien uit de aansprakelijkheidsclaim.

De polis van de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering beschermt tegen mogelijke aansprakelijkheidsclaims die ontstaan door foute tijdens de werkzaamheden. Het kan gaan om verschillende soorten fouten, zoals schade aan eigendommen van klanten of voor letsel aan klanten als je als arts werkt.

Dekkingsbeperkingen

In enkele gevallen kun je als dienstverlener geen aanspraak maken op de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering. Zo kun je bijvoorbeeld geen claims indienen als er sprake is van opzet of fraude. In deze situaties zul je zelf de schadeclaim moeten betalen. Daarnaast vergoeden niet alle verzekeraars van de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering zaak- en letselschade. Lees daarom voor het afsluiten goed de polisvoorwaarden door.

Offerte beroeps­aansprakelijkheids­verzekering aanvragen

Heb je interesse om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vraag een offerte aan en kies voor de gewenste verzekeringen. De verzekeringsadviseurs van EVR zullen contact met je opnemen over de ingevulde offerte aanvraag. Tijdens dit gesprek zullen de verzekeringsspecialisten je voorzien van informatie over de gewenste verzekering. Hierdoor krijg je een passende verzekering voor de best mogelijke premie.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven