Particulier

ARAG rechtsbijstandverzekering bedrijven

Waarom ARAG rechtsbijstandverzekering bedrijven
Met de ARAG rechtsbijstandverzekering worden de financiële risico’s gedekt die ontstaan bij een juridisch geschil.

Als ondernemer heb je altijd te maken met andere ondernemers, leveranciers, klanten, werknemers of andere partijen. Helaas verloopt de samenwerking niet altijd zoals van tevoren verwacht was en kan er onenigheid ontstaan tussen jouw onderneming en een andere partij. Bijvoorbeeld door onenigheid over het niet nakomen van een levering of frictie over afgesloten contracten omtrent betaling. Vaak zijn dit soort conflicten onderling oplosbaar, waardoor het goed afloopt, maar toch is dit niet altijd het geval. Het kan voorkomen dat een conflict zo erg uit de hand loopt dat het leidt tot een juridisch proces. Bij een juridische procedure kunnen de kosten al snel hoog oplopen, waardoor het een vervelende situatie kan worden voor jouw onderneming. Met de ARAG rechtsbijstandverzekering worden jouw belangen beschermt en de financiële risico’s gedekt.

Een juridische procedure door een geschil met een stakeholder heeft vervelende gevolgen voor jouw onderneming. Het geschil zal veel tijd, geld en moeite kosten om opgelost te worden. De kosten van een rechtszaak lopen al snel op in de duizenden euro’s, waardoor het voor veel ondernemers een lastige periode kan worden als ze te maken krijgen met een rechtszaak. Een oplossing hiervoor is het afsluiten van de ARAG rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering ontvang je juridische hulp tijdens het zakelijk conflict en worden gedekt voor de kosten van deze juridische hulp.

Waarom de ARAG rechtsbijstandverzekering?

Veel ondernemers hebben geen rechtsbijstandverzekering afgesloten, terwijl gemiddeld elke onderneming binnen 5 jaar te maken krijgt met één juridisch geschil. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is daarom voor veel ondernemingen ook gewenst.

Het afsluiten van de ARAG rechtsbijstandverzekering brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo geeft de verzekering toegang tot de expertise van ruim 500 juristen en advocaten die gespecialiseerd zijn in verschillende rechtsgebieden. Met de ARAG rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van deskundige kennis en hulp wanneer dit nodig is voor jouw onderneming. In gevallen van spoed is ARAG 24/7 bereikbaar om jouw onderneming ARAG te staan.

Wat is er niet verzekerd ?

Ondanks dat de ARAG rechtsbijstandverzekering je in de meeste gevallen dekt en bijstaat tijdens een juridische procedure zijn er ook situaties waarin je geen dekking hebt met de verzekering. Voordat je de verzekering afsluit is het belangrijk om de situaties te kennen, waarin je niet verzekerd bent. Wij benoemen daarom enkele situaties waarin de verzekering geen dekking biedt:

  • Je vraagt om de hulp van een ander bij een conflict, zoals een advocaat. Terwijl er geen toestemming is gevraagd aan ARAG.
  • Het conflict wordt te laat gemeld, waardoor de kosten nog hoger zijn geworden dan nodig was.
  • Het conflict wordt te laat gemeld, waardoor het vinden van een oplossing lastiger is geworden dan het was.

ARAG rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Heb je interesse om de ARAG rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsspecialisten zullen je bij staan tijdens het afsluiten van de gewenste verzekering. Onze adviseurs nemen je wensen en behoefte zeer serieus, waardoor ze met een passend verzekeringsadvies komen voor jouw onderneming.

Scroll naar boven