Particulier

Anker Insurance rechtsbijstandverzekering bedrijven

Waarom Anker Insurance rechtsbijstandverzekering bedrijven
De Anker rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en dekt de kosten als jouw onderneming te maken krijgt met een juridisch conflict.

Met de Anker rechtsbijstandverzekering ontvang je hulp en juridisch advies bij juridische conflict. Als ondernemer kan er helaas een geschil ontstaan tussen jouw onderneming en een stakeholder. Bijvoorbeeld doordat de afspraken niet nagekomen worden omtrent een levering. Of omdat je een werknemer wilt ontslaan. Deze voorbeelden kunnen uitlopen tot een juridisch proces, omdat het onderling niet op te lossen is. De kosten van een juridisch proces lopen al snel op tot in de duizend euro’s. Met de Anker rechtsbijstandverzekering ontvang je juridische hulp tijdens een rechtszaak en worden de kosten van het proces vergoedt.

Hoe dekt de Anker rechtsbijstandverzekering de kosten?

Een rechtsbijstandverzekering helpt jouw onderneming op het moment dat je te maken hebt met een juridisch conflict. Tijdens dit proces zal je bijgestaan worden door de juristen van Anker. Juridische conflicten komen steeds vaker voor en bijna elk bedrijf krijgt wel eens te maken met een conflict. Het is daarom ook niet gek dat je pas een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten op het moment dat je hulp en advies nodig hebt. Helaas is dit wel al te laat. De Anker rechtsbijstandverzekering dekt geen lopende conflicten of conflicten die je ziet aankomen.


De Anker rechtsbijstandverzekering heeft verschillende mogelijkheden voor dekkingen die afgesloten kunnen worden. Het is daarom van belang om goed te weten tegen welke risico’s je jouw onderneming wilt dekken. Onderstaande dekking zijn mogelijk:


 • Anker eigen jurist groei
 • Anker eigen jurist optimaal
 • Anker eigen jurist polis motorrijtuigen
 • Eigen jurist polis motorrijtuigen
 • Eigen jurist polis verkeersdeelnemers
 • Eigen jurist polis bedrijf & beroep
 • Eigen jurist polis ZZP

Als jouw onderneming te maken heeft gehad met een conflict moet dat binnen drie jaar gemeld worden, nadat je bekend was met het conflict. Duurt dit langer dan drie jaar stopt het recht op juridische hulp wat je zou krijgen van de verzekeraar. Er kan dan geen beroep meer worden gaan op de verzekering voor het conflict.

Wat is er niet verzekerd?

Voordat je de Anker rechtsbijstandverzekering afsluit is het belangrijk om te weten in welke situaties je gedekt bent met de verzekering. Zoals eerder benoemd dekt de rechtsbijstandverzekering de kosten die gemaakt moeten worden tijdens het juridische proces en ontvang je juridische hulp.


Er zijn ook situaties waarin de Anker rechtsbijstandverzekering geen dekking biedt aan jouw onderneming. De volgende situaties zijn niet gedekt als de situaties worden veroorzaakt, ontstaan, verergerd of bevorderd zijn door:

 • Roekeloosheid, opzet of grove schuld
 • Molest
 • Natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen
 • Overtreding van de wet
 • Dat je je niet houdt aan de afspraken die zijn gemaakt.


Wil je weten in welke situaties de Anker rechtsbijstandverzekering nog meer geen dekking biedt? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsspecialisten zullen je vragen beantwoorden en je helpen bij het afsluiten van de gewenste verzekering.

Scroll naar boven