Particulier

Wat valt onder de dekking van een bedrijfsrechtsbijstandverzekering?

Over het algemeen ben je met de bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering gedekt voor de financiële kosten van een juridisch conflict. Vaak gaat het dan om arbeids-, aansprakelijkheids- of contractuele geschillen. De precieze dekking voor de bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering kan sterk verschillen per verzekeraar. Verzekeraars hanteren hun eigen regels en polissen kunnen ook onderling verschillen.

Algemene dekking

De bedrijfs­rechts­bijstand­verzekering beschermt ondernemingen tegen de kosten van juridische conflicten. Langlopende juridische geschillen kunnen aanzienlijk in kosten oplopen. De verzekering biedt dekking voor diverse conflicten, zoals arbeids- en contractuele geschillen. Het is echter van groot belang om de polisvoorwaarden grondig door te nemen.

Dekkingsbeperkingen

Met de bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering ben je niet automatisch verzekerd voor alle juridische conflicten. Er zijn enkele uitzonderingen waarin je geen beroep kunt doen op de verzekering.

Bijvoorbeeld, conflicten die je zag aankomen voordat je de verzekering afsloot, vallen erbuiten. In dergelijke gevallen dien je zelf voor de kosten op te draaien. Ook het juridische proces rondom het stoppen van je bedrijf of het aanvragen van faillissement is niet meeverzekerd.

Offerte bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering aanvragen

Verzekering.nl is een onafhankelijke website die bezoekers de mogelijkheid biedt een weloverwogen keuze te maken voor specifieke verzekeringen. Het is nu ook mogelijk om een offerte aan te vragen op Verzekering.nl. Dankzij de samenwerking met EVR, een financieel adviesbureau gevestigd in Den Haag, kun je een bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering op maat afsluiten. Op basis van een kennismakend en vrijblijvend gesprek wordt de verzekering opgesteld, waarbij alle gewenste risico’s voldoende worden afgedekt en rekening wordt gehouden met jouw specifieke situatie.Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven