Particulier

Vallen ongelukken onder de dekking van een bedrijfsrechtsbijstandverzekering?

Een juridisch geschil over een bedrijfsongeluk valt onder de bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering. De verzekering dekt dan de financiële kosten, maar het ongeluk zelf valt niet onder deze verzekering. Een meer passende verzekering zou de collectieve ongevallenverzekering of de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn. De bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering beperkt zich tot het vergoeden van juridische kosten.

De bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering

De bedrijfsrechtsbijstandverzekering is een polis die bedrijven beschermt tegen de juridische kosten die voortvloeien uit geschillen. Dankzij deze verzekering krijgen ondernemingen de mogelijkheid zich te verdedigen zonder zich zorgen te maken over hoge juridische kosten. De verzekering biedt dekking voor diverse juridische kwesties, zoals contractbreuk of arbeidsgeschillen.

Passende verzekeringen

Na een ongeval kun je geen aanspraak maken op de bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering. Maar de collectieve ongevallenverzekering of de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering bieden mogelijk wel uitkomst.

De collectieve ongevallen­verzekering beschermt ondernemingen tegen financiële compensatie na een ongeval op de werkvloer. De verzekering keert eenmalig een bedrag uit aan het slachtoffer, zonder de onderneming als tussenstation.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst als de onderneming aansprakelijk wordt gesteld voor het ongeval. In dat geval kun je aanspraak maken op deze verzekering, die eventuele claims vergoedt.

Offerte bedrijfs­rechts­bijstand­verzekering aanvragen

Op Verzekering.nl vind je alle informatie over de bedrijfs­rechtsbijstand­verzekering, onafhankelijk en nauwkeurig samengesteld om ondernemers optimaal te informeren over de mogelijkheden. In samenwerking met de verzekeringsadviseurs van EVR, gevestigd in Den Haag, kan een op maat gemaakte offerte worden opgesteld. Vraag nu een offerte aan en kom in contact met de verzekeringsspecialisten. Op basis van een verkennend en vrijblijvend gesprek wordt een offerte opgesteld die aansluit bij jouw specifieke wensen.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven