Particulier

Wat is een bedrijfsgebouwenverzekering?

De bedrijfsgebouwenverzekering beschermt ondernemingen tegen hoge en onverwachte kosten door schade aan een bedrijfspand. Schade door bijvoorbeeld brand, lekkage, inbraak of storm wordt vergoed door deze verzekering. Het uitgekeerde bedrag wordt gebaseerd op de herbouwwaarde van het gebouw. Je wordt aangeraden een taxateur in te schakelen om de hoogte van de herbouwwaarde te berekenen.

Aanvullende dekkingen

Met aanvullende dekkingen kun je de bedrijfsgebouwenverzekering uitbreiden en op maat laten afstellen. Zo kun je bijvoorbeeld een aanvullende glasdekking afsluiten. Hierbij zijn alle ruiten, glazen en deuren meeverzekerd. Daarnaast kun je ook een sneeuwdrukdekking afsluiten. Deze aanvullende dekking herstelt eventuele schade aan het dak door sneeuw.Dekkingsbeperkingen

De verzekeraar keert niet automatisch een bedrag uit bij schade aan je bedrijfsgebouw. Er zijn enkele situaties die worden uitgesloten van de bedrijfsgebouwenverzekering. Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door, want deze uitsluitingen kunnen variëren per verzekeraar.

Vaak worden er verplichte preventiemaatregelen opgelegd door de verzekeraar. Dit betekent dat er periodieke keuringen plaatsvinden, bijvoorbeeld voor de elektrische installaties, om de kans op brand door kortsluiting te verminderen. Als jouw onderneming zich niet houdt aan deze verplichte preventiemaatregelen, kun je geen aanspraak maken op de bedrijfsgebouwenverzekering.

Offerte bedrijfsgebouwenverzekering aanvragen

Een offerte aanvragen kan tegenwoordig eenvoudig en snel via Verzekering.nl. Dankzij onze deskundige partner EVR ontvang je een offerte op maat. Aan de hand van jouw wensen en behoeften wordt deze opgesteld, zodat alle gewenste risico’s op de juiste manier worden gedekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven