Particulier

Welke verzekeringen zijn nodig voor een BV?

Voor een BV zijn er verschillende soorten verzekeringen die van belang zijn. Als werkgever kan je kiezen om verschillende bedrijfsrisico’s aan te pakken, maar welke verzekering zijn nodig voor een BV? Verzekering.nl helpt je graag bij het beantwoorden van deze vraag. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit een advies is van belangrijke verzekeringen. Per bedrijf kan het belang van de verzekering verschillen en buiten de verzekeringen die genoemd gaan worden, kunnen er nog meer verzekeringen zijn die belangrijk zijn voor jouw onderneming.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die nodig is voor de meest Bv’s. Deze verzekering biedt dekking voor jouw bedrijf bij schade die is ontstaan door of tijdens werkzaamheden. Dit gaat om materiele schade en letselschade die iemand van het bedrijf aanricht bij een derde (klant of opdrachtgever). Een voorbeeld is dat een klant die langs komt op kantoor uitglijdt doordat de vloer nat is van het dweilen. Deze letselschade wordt door het afsluiten van de verzekering vergoedt.

Cyberverzekering

Cybercrime stijgt steeds meer de afgelopen jaren, waardoor een cyberverzekering steeds belangrijker wordt. Steeds vaker worden MKB’ers het slachtoffer van verschillende soorten cyberaanvallen. Een cyberverzekering biedt dekking voor de schade die een cybercrime aanricht. Dit kan gaan om het herstellen van de servers, bedrijfsschade en voor de kosten van een datalek. Een cybercrime kan buiten schade aan servers, systemen en data namelijk ervoor zorgen dat je boetes krijgt van toezichthouders. Doordat er een datalek ontstaat voldoe je niet aan de AVG regels, waardoor er een boete uitgeschreven kan worden. Niet erg wenselijk wanneer je al te maken hebt met hoge kosten posten.

Rechtsbijstandverzekering bedrijven

Een bedrijfsrechtsbijstandverzekering is een verzekering die nodig is voor een BV. Deze verzekering biedt financiële dekking voor het moment dat je in een conflict verwikkelt raakt. Soms komt het voor dat je een conflict hebt die je onderling niet op kan lossen, waardoor het een juridisch conflict wordt. De rechtsbijstandverzekering bedrijven biedt dekking voor de juridische kosten die gemaakt moeten worden tijdens dit proces. Verder krijg je juridische hulp aan geboden tijdens het gehele proces.

Verzekering afsluiten

Wij hopen antwoord te hebben kunnen geven op de vraag: Welke verzekeringen zijn nodig voor een BV? Heb je een verzekering gevonden die je wilt afsluiten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met onze verzekeringsadviseurs. Onze specialisten zullen je helpen bij het afsluiten van de gewenste verzekering(en).

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven