Particulier

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’er kan ervoor zorgen dat je goed gedekt bent tegen schade claims van partijen, die jou of jouw onderneming aansprakelijk stelt voor de opgelopen schade. De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn over het algemeen relatief laag. De premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wisselt sterk, het begint meestal bij € 10,- per maand voor de bijna risicoloze beroepen tot soms meer dan € 100,- per maand voor hele zware risicovolle beroepen. Natuurlijk komen bij de exacte berekening van je premie meerdere factoren kijken. Bij de berekening van jouw premie wordt er naast het beroep onder andere gekeken naar het verzekerd bedrag, aantal werknemers en bruto jaaromzet.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers belangrijk?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt een goede uitkomst voor ZZP’ers en mkb’ers. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je jezelf beschermen tegen het risico van aansprakelijkheid. In het geval dat je jouw medewerkers of producten schade veroorzaken aan anderen, dan biedt deze verzekering goede dekking voor jou. Situaties waar je bijvoorbeeld aan kunt denken zijn:

  • Je hebt een schoonmaakbedrijf en jouw schoonmaaksters vernielen een duur schilderij van jouw klant.
  • Je hebt een autogaragebedrijf en een zwaar gereedschap valt op de arm van jouw medewerker, waardoor zijn arm gebroken is.
  • Je hebt een restaurant waarbij een medewerker hete koffie over een klant laat vallen, waardoor de klant brandwonden op zijn gezicht heeft gekregen.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, kan een verstandige keuze zijn. Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van deze verzekering? Dan kun je gerust een offerte aanvragen. Je kunt op deze manier een beter inzicht krijgen over onder andere jouw premie. Nadat je een offerte aangevraagd hebt, zullen onze ervaren adviseurs van ons moederbedrijf EvR contact met je opnemen.

Offerte aanvragen voor bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven