Particulier

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering biedt bescherming aan de onderneming tegen bijvoorbeeld schadeclaims voor schade aan anderen of letselschade. De onderneming is dan verzekerd tegen het risico van aansprakelijkheid. De kosten van mogelijke claims kunnen zomaar oplopen tot in de honderdduizenden euro’s. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van zo’n claim.

Welke schade dekt de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt het bedrijf als het aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan spullen of personen. Hieronder staan enkele voorbeelden van situaties waarin de aansprakelijkheid wordt gedekt:

  • Letselschade
  • Schade aan spullen
  • Gevolgschade
  • Productschade

Productaansprakelijkheid en werkgevers­aansprakelijkheid

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is enorm breed en omvat twee veelvoorkomende soorten aansprakelijkheid:

Productaansprakelijkheid is de aansprakelijkheid voor de schade die (door fouten in) het product heeft veroorzaakt. Deze producten koop je vaak in bij een fabrikant. Echter, de fabrikant is niet altijd aansprakelijk. In dat geval zal jouw onderneming aansprakelijk worden gesteld en de schadeclaim moeten betalen.

Werkgeversaansprakelijkheid is de aansprakelijkheid voor de schade die werknemers veroorzaken. Deze schade kan worden verhaald op de onderneming. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade dan.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn twee verschillende verzekeringen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt alleen de schade aan personen en spullen. Financiële schade die de onderneming lijdt door verkeerde adviezen of foutieve berekeningen kan worden vergoed door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is vooral interessant voor dienstverleners en vrije beroepen.

Offerte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen

Wil je een offerte aanvragen voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dan kan dat nu via Verzekering.nl. Samen met EVR zorgt Verzekering.nl ervoor dat jij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering krijgt die alle gewenste risico’s dekt. De deskundige adviseurs van EVR zullen contact opnemen en een offerte opstellen.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven