Particulier

Waarom een bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die bedrijven beschermt tegen aansprakelijkheid die kan ontstaan in het bedrijfsleven, nadat je aansprakelijk bent gesteld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een klant of leverancier schade lijdt als gevolg van het product of dienst die het bedrijf levert.

Het belang van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk is voor een bedrijf.

Ten eerste beschermt de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering het bedrijf tegen onverwachte kosten die kunnen ontstaan als gevolg van aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld, als een klant letselschade oploopt op de winkelvloer door een ongeval met een loshangende plank, dekt de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering de kosten.

Daarnaast draagt de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering bij aan het winnen van vertrouwen van externe partijen. Veel bedrijven zien samenwerking met een partij die geen bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering heeft afgesloten als een groot risico.

Tot slot kan de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering helpen het risico voor het bedrijf te verminderen. Een schadeclaim kan snel oplopen tot honderdduizenden euro’s, een bedrag dat veel bedrijven niet kunnen opbrengen en waardoor ze in financiële moeilijkheden kunnen komen. De bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering beschermt de onderneming tegen dit risico.

Voordelen van de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Zoals eerder genoemd, is het afsluiten van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering van groot belang voor jouw onderneming. Hieronder volgen enkele voordelen van de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering:

  • Beschermt tegen aansprakelijkheid
  • Versterkt vertrouwen van potentiële partners
  • Helpt risico’s te verminderen

Offerte bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering aanvragen

Wil je jouw onderneming of jezelf als zzp’er graag verzekeren tegen bedrijfs­aansprakelijkheid, zodat je niet te maken krijgt met onverwacht hoge kosten? Vraag een offerte aan en kies voor de gewenste verzekeringen. De verzekeringsadviseurs van EVR zullen contact met je opnemen en in gesprek gaan over het ingevulde offerteformulier. Na een gesprek kunnen onze adviseurs met een geschikt advies komen over de gewenste bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering. Hierdoor krijg je een passende verzekering die alle gewenste risico’s afdekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven