Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Er zijn verschillende soorten polissen:

  • Naturapolis. Bij dit soort polissen heeft de zorgverzekeraar contracten met verschillende zorgverleners. Wanneer u zorg krijgt bij een van deze zorgverleners, worden de kosten direct verhaald op de verzekering en hoeft u zelf dus niks voor te schieten. Wanneer u uzelf laat behandelen bij een zorgverlener waar de verzekeraar geen contract mee heeft, is er kans dat de kosten maar gedeeltelijk of helemaal niet worden vergoed.
  • Restitutiepolis. Bij dit soort polissen heeft de zorgverzekeraar helemaal geen contracten met een zorgaanbieder. U kunt zelf bepalen naar welke zorgverlener u toegaat. U moet zelf de kosten voorschieten, maar kunt deze verhalen op de verzekeraar wanneer dit onder de dekking valt. Deze polissen zijn vaak iets duurder dan naturapolissen.
  • Deze polissen zijn een combinatie van de natura- en restisutiepolis. U mag bij deze polis zelf kiezen waar u zich laat behandelen, net als bij de restitutiepolis. De zorgverzekeraar heeft met sommigen van deze zorgaanbieders een contract, waardoor u de kosten dus niet zelf hoeft voor te schieten. Bij de zorgaanbieders waar de verzekeraar geen contract mee heeft, moet u de kosten wel voorschieten.
  • Pro-life polis. Deze polis kunt u aanpassen op uw leefsituatie. U kunt hierbij onderdelen aan- en uitzetten.
  • Collectieve zorgverzekering. Veel werkgevers, sportverenigingen en vakbonden bieden een collectieve zorgverzekering aan. De premie ligt vaak lager dan bij een reguliere zorgverzekering.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright