Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat is een collectieve verzekering?

Antwoord

Wanneer je een zorgverzekering afsluit bij een Nederlandse zorgverzekeraar kun je kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een collectieve zorgverzekering. Met een collectieve zorgverzekering kun je korting krijgen op jouw premie. In dit artikel gaan we kijken naar wat een collectieve zorgverzekering precies inhoudt en of een collectieve polis wel voordeliger is dan een individuele.

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Het is eigenlijk een verzekering die je samen met een grote groep mensen afsluit. Dit kan bijvoorbeeld een verzekering zijn speciaal voor werknemers van een bepaald bedrijf of leden van een sportclub. Ook veel patiëntenverenigingen van chronisch zieken hebben met verzekeraars collectieve zorgpolissen afgesloten.

Door middel van een collectieve zorgverzekering krijg je vaak korting op de premie, dit is de zogeheten collectiviteitskorting. In sommige gevallen kan een collectieve verzekering dan ook erg voordelig zijn. Veel mensen die de mogelijkheid hebben om zich collectief te verzekeren, maken hier vaak gebruik van. Ook is er de mogelijkheid voor collectieve basisverzekeringen maar ook collectieve aanvullende verzekeringen.

Meestal is het voordeliger om een collectieve verzekering af te sluiten, doordat er sprake is van een lagere premie. Toch wil dit niet direct zeggen dat je altijd goedkoper uit bent met een collectieve verzekering dan bij een standaard/ individuele zorgverzekering. Sommige (kleinere) verzekeraars bieden namelijk een scherper tarief bij een basispakket dan een groot bedrijf bij zijn collectieve verzekering. Het is van belang dat je goed kijkt naar je eigen zorgbehoefte en daarbij de beste verzekeringsopties kiest. Breng daarom goed je zorgwensen in kaart en vergelijk de verschillende verzekeringen op onze vergelijker: Verzekering.nl


Voordelen voor verzekerden:

Natuurlijk zitten er zeker voordelen aan het hebben van een collectieve zorgverzekering. Naast de korting die je krijgt op jouw premie, krijg je ook aanvullende vergoedingen gericht op jouw persoonlijke situatie en jouw werksituatie. Dit geldt ook voor je partner en kinderen. Daarnaast heb je in 2020 maximaal 5% korting op de premie van de basisverzekering en maximaal 20% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.Voordelen voor zorgverzekeraars:

De zorgverzekeraars zelf hebben uiteraard ook voordelen met een collectieve verzekering. Op deze manier worden er namelijk een groot aantal klanten tegelijkertijd binnen gehaald. Ook kunnen chronische zieken die door middel van een patiëntenvereniging een collectieve verzekering afsluiten ook voor veel voordeel zorgen bij de zorgverzekeraar. Wanneer zij namelijk een grote groep patiënten met dezelfde soort ziekten in het klantenbestand hebben, kan de zorgverzekeraar in overleg met de zorgaanbieders scherpere prijzen aanbieden. Daarnaast krijgen zorgverzekeraars ook voor deze klanten geld van de overheid uit het vereveningsfonds.

Kun je collectiviteitskorting krijgen via verzekering.nl?

Nee, dit kan helaas niet. Wel kun je via www.verzekering.nl vergelijken welke zorgverzekeraar het beste bij jou aansluit en welke het goedkoopste uitkomt! Onthoud: Een korting op zich zegt in principe niets. De uiteindelijke premie die je betaalt is altijd een combinatie van de basispremie met eventueel de premie voor een aanvulling en de korting die gegeven kan worden.

Wij adviseren je om je keuze niet alleen te laten afhangen van de premie, maar ook goed te kijken naar de dekking en of deze wel goed aansluit op jouw persoonlijke wensen en behoeften.

Vergelijken, Afsluiten, BESPAREN | VERZEKERING.NL

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright