Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Waarop letten bij zorgverzekering samenwonen?

Antwoord

Samenwonen met je partner kan heel spannend en leuk zijn, maar je moet ook van alles regelen, bijvoorbeeld je zorgverzekering. De mb.t. de zorgverzekering zijn: of je allebei dezelfde zorgpolis neemt of ieder zijn eigen zorgverzekering aanhoudt. Als er sprake is van een gemeenschappelijke zorgbehoefte dan kan het voordeliger zijn om van een gezamenlijke polis gebruikt te maken.

Samenwonen op één polis

Als jij en je partner klant zijn bij dezelfde zorgverzekeraar, dan is er mogelijkheid om elke maand bijgeschreven te worden op de polis van de partner.

Als dit niet het geval is en beiden een andere zorgverzekering hebben, kan er alleen pas in het zorgseizoen worden bijschreven bij de partner.

Dit geldt tevens niet als er sprake is van een gezinspolis waar jij nog op staat met een ex-partner. In zulke gevallen word je op de eerste dag van de volgende maand door de verzekeraar afgeschreven en op de polis gezet van je huidige partner.

Niet altijd voordelig

Samen op een zorgverzekeringpolis kan heel handig zijn voor jou en je partner. Het is voor de administratie ook veel makkelijker, maar het hoeft niet altijd voordelig te zijn. Het is namelijk niet voordelig wanneer er sprake is van verschillende zorgbehoeften. Als voorbeeld als een van jullie heel veel van sporten houdt en dan ook graag een dekking wilt voor fysiotherapie, hoeft dat niet te betekenen dat de partner ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie wilt.

Je kan daarom bij samenwonen eerst op basis van jouw eigen zorgwensen een verzekering zoeken en daarna voor je partner. Meestal is het goedkoper om toch voor ieder een eigen goedkope zorgverzekering aan te sluiten dan één verzekering voor beiden.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright