Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Is er een polis voor mij en mijn partner?

Antwoord

Een zorgverzekering is een individuele zorgverzekering. Iedereen die ouder is dan 18 jaar moet zichzelf verzekeren. Het is uiteraard wel mogelijk om je samen met je partner één polis te nemen. Dat houdt wel in dat jij en je partner precies dezelfde dekking hebben. Is dat handig? Niet altijd, want niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde zorg. Het is belangrijk om de zorgverzekering van zowel jou als jouw partner aan te passen naar persoonlijke behoeften.

Pas je polis aan op jouw behoeften

Het is dus aan te bevelen om voor ieder een aparte zorgverzekering af te sluiten, aangezien jij en je partner allebei andere wensen en behoeften hebben op het gebied van zorg. Het is ook zonde om te moeten betalen voor bepaalde zorg waarvan je al weet dat je daar geen gebruik van zult maken. Zoals een vergoeding voor brillen, fysiotherapie of medicijnen. Door apart te kijken naar de wensen en behoeften van jou en je partner kan je dus ook nog eens besparen op je premie.

Je kan je partner niet meeverzekeren

Op jouw polis is het in principe alleen mogelijk om jouw kinderen mee te verzekeren. Als je je partner wil laten meeverzekeren op jouw polis gaat dit niet vanzelf. Je partner moet zijn/haar eigen zorgverzekering afsluiten. Het is wel mogelijk om exact dezelfde polis te nemen bij je zorgverzekeraar. Je moet dit wel apart aanvragen bij op de website van de zorgverzekeraar.

Het meeverzekeren van alleen een partner op de zorgverzekering is niet verplicht. Het is dus eigenlijk af te raden. Wanneer partners samen één zorgverzekering willen hebben, dienen beide verzekeringen gelijk te zijn. Beide partners hebben op die manier dezelfde verzekering. Het hebben van een verzekering met dekkingen die je niet nodig hebt leiden tot een hogere maandelijkse premie. Er zijn geen voordelen aan het meeverzekeren van je partner. Het nadeel is onnodige kosten.

Vergelijken en besparen

Je kan eenvoudig samen met je partner je zorgverzekering vergelijken en bekijken welke opties het beste bij jouw levensstijl passen en welke zorgverzekering het beste is voor je portemonnee. Het is goed mogelijk dat je een polis vindt die maandelijks aanzienlijk minder kost dan voorheen. Als je nog nooit bent overgestapt van zorgverzekering is dat zeker de moeite waard.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright