Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Vanuit de basisverzekering worden de meeste tandartskosten niet vergoed. Hiervoor kunt u een aparte aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Wanneer u verwacht veel gebruik van de tandarts te maken, is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meest voorkomende behandelingen wel vergoed vanuit de basisverzekering. Toch zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een tandartsverzekering.

Tandartsverzekering

Er zijn verschillende soorten tandartsverzekeringen. Sommige vergoeden tot 75% van het bedrag, dit betekent dus dat u altijd 25% zelf moet betalen. Natuurlijk zijn er ook tandartsverzekeringen die de volledige 100% vergoeden. Let dus altijd op het maximale bedrag dat uw tandartsverzekering vergoed.

De realiteit toont aan dat men de controles sneller overslaat wanneer deze zelf betaald moeten worden. Door periodieke controles en standaardbehandelingen te vergoeden met een dekking voorkomt u gebitsproblemen en bespaart u juist op kosten. Individuele verantwoordelijkheid bepaalt dus of het verstandiger is de tandheelkundige zorg in de basis- of juist de aanvullende verzekering op te nemen.

Tips voor kiezen tandartsverzekering

  • Als u meerdere behandelingen nodig hebt, is het wel verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. In onze vergelijker kunt u invullen hoe uw zorgbehoefte eruitziet, op basis daarvan wordt de beste verzekering voor u gekozen.
  • Heeft u het vermoeden dat er volgend jaar een grotere ingreep gedaan moet worden? Vraag dan aan uw tandarts wat u daarvoor ongeveer kwijt zult zijn. U kunt dan makkelijker kiezen welke dekking het beste bij u past.
  • Als u kinderen heeft die misschien in aanmerking komen voor een beugel of er al een hebben? Hou daar dan ook rekening mee bij het kiezen van uw tandartsverzekering. Dit zijn ook kosten die snel kunnen oplopen.

Medische acceptatie tandartsverzekering

Wanneer u een uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten met een hoge dekking, kan het zijn dat de verzekeraar om een akkoordverklaring vraagt. Deze sturen zij u toe en kunt u door uw tandarts laten invullen. Soms volstaat het als u op dit moment een vergelijkbare tandartsverzekering hebt.

Zolang de tandartsverzekering een aanvullende module blijft, is het verstandig om altijd een goede vergelijkingte maken tussen verzekeraars. Zo zorgt u ervoor dat u nooit te veel betaalt en toch goed verzekerd bent voor tandheelkundige zorg.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright