Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

De zorgverzekering is in principe een individuele verzekering. Bent u wonend of werkend in Nederland? Dan is de basisverzekering voor u wettelijk verplicht. De inhoud hiervan wordt bepaald door de overheid. Wel kunt u ervoor kiezen om samen met uw partner één polis af te sluiten. Dit betekent dat u met uw partner samen op een polis staat en beiden dezelfde basisverzekering heeft. De aanvullende verzekeringen kunt u per persoon aanpassen, afhankelijk van jullie persoonlijke wensen. Ook de hoogte van het eigen risico kunt u per persoon wijzigen.

Als u en uw partner allebei klant zijn bij dezelfde zorgverzekeraar kunt u al vanaf de eerste dag van de volgende maand bij elkaar op de polis worden bijgeschreven. Zit u allebei bij een andere verzekeraar? Dan voegt de gekozen verzekeraar de polissen pas per 1 januari samen. Het is niet in alle gevallen de beste keuze om een gezamenlijke zorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om eerst te bepalen in hoeverre u allebei gebruikt denkt te maken van de gekozen dekking.

Aparte zorgverzekering

Het kan voordeliger zijn om samen dezelfde zorgverzekering te hebben. Maar het kan ook zijn dat u of uw partner komend jaar andere wensen heeft die een hogere of lagere dekking vereisen. Dan is het vaak beter om een aparte ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiermee bespaart u eenvoudig op uw zorgpremie. Eén van jullie betaalt namelijk niet meer voor verzekerde onderdelen, die zeer waarschijnlijk toch niet gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor brillen, fysiotherapie of tandarts.

Om de beste én zo voordelig mogelijke zorgverzekering te vinden, kunt u apart van elkaar zorgverzekeringen vergelijken. Op onze vergelijkingssite is dit mogelijk!

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright