Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Hoe kan ik mijn partner meeverzekeren?

Antwoord

De zorgverzekering is in principe een individuele verzekering. Ben je wonend of werkend in Nederland? Dan is de basisverzekering voor jou wettelijk verplicht. De inhoud hiervan wordt bepaald door de overheid. Wel kun je ervoor kiezen om samen met je partner één polis af te sluiten. Dit betekent dat je met je partner samen op een polis staat en beiden dezelfde basisverzekering heeft. De aanvullende verzekeringen kun je per persoon aanpassen, afhankelijk van jullie persoonlijke wensen. Ook de hoogte van het eigen risico kun je per persoon wijzigen.

Als jij en je partner allebei klant zijn bij dezelfde zorgverzekeraar kun je al vanaf de eerste dag van de volgende maand bij elkaar op de polis worden bijgeschreven. Zit je allebei bij een andere verzekeraar? Dan voegt de gekozen verzekeraar de polissen pas per 1 januari samen. Het is niet in alle gevallen de beste keuze om een gezamenlijke zorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om eerst te bepalen in hoeverre je allebei gebruikt denkt te maken van de gekozen dekking.

Aparte zorgverzekering

Het kan voordeliger zijn om samen dezelfde zorgverzekering te hebben. Maar het kan ook zijn dat jij of je partner komend jaar andere wensen heeft die een hogere of lagere dekking vereisen. Dan is het vaak beter om een aparte ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiermee bespaar je eenvoudig op je zorgpremie. Eén van jullie betaalt namelijk niet meer voor verzekerde onderdelen, die zeer waarschijnlijk toch niet gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor brillen, fysiotherapie of tandarts.

Om de beste én zo voordelig mogelijke zorgverzekering te vinden, kun je apart van elkaar zorgverzekeringen vergelijken. Op onze vergelijkingssite is dit mogelijk!

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright