Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

​Waarop moet je letten bij collectiviteitkorting aanvragen?

Antwoord

Als er een collectieve zorgverzekering is afgesloten via een vakbond, pensioenfond of werkgever dan kan je collectiviteitskorting krijgen. Collectiviteitskorting is een korting op de premie die je moet betalen bij de zorgverzekering.

Dit kan omdat pensioenfondsen of vakbonden een veel verzekerde mensen aanbrengen bij een collectief. Doordat zij een grote groep aanleveren bij dat collectief kunnen zij een korting krijgen op de premie die betaalt moet worden.

Het aanvragen van collectiviteitskorting

Als de zorgverzekeraar waar jij al klant bent een contract heeft met de instantie waar jij een collectieve zorgverzekering wilt, dan is het aanvragen voor de collectiviteitskorting heel makkelijk. Er hoeft dan namelijk alleen maar het collectiviteitsnummer opgevraagd te worden en door gegeven te worden aan de zorgverzekeraar. Het opvragen van het nummer gebeurt bij de vakbond, werkgever of sportvereniging waar je de collectieve zorgverzekering hebt afgesloten.

Als jouw zorgverzekeraar geen contract heeft met de instantie waar jij een collectieve zorgverzekering wilt, moet je overstappen van zorgverzekering. Dit kan alleen in het zorgseizoen gebeuren van half november en 1 januari. Voordat je zomaar overstapt moet je altijd gecontroleerd hebben of de premie die je bij de nieuwe zorgverzekeraar gaat betalen ook echt lager is dan de premie die je nu bij je huidige verzekeraar betaalt.


Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright