Zakelijk

Restitutiepolis versus naturapolis: wat zijn de verschillen?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


Iedereen die woonachtig is in Nederland moet volgens de wet een zorgverzekering afsluiten. Wanneer je een basis zorgverzekering afsluit, word er vaak de keuze uit twee polissen aangeboden: een Restitutiepolis of een naturapolis. Nu kan het voorkomen dat je met de vraag: ‘Wat is het verschil tussen een natura en restitutiepolis?’ worstelt. Het belangrijkste verschil tussen deze twee polissen is de vrijheid in zorgkeuze die je krijgt. Met een restitutiepolis krijg je de mogelijkheid om zelf te bepalen bij welke zorgaanbieder je jezelf laat behandelen. Jouw keuze heeft bij deze polis geen invloed op de vergoeding van je verzekeraar. Met een naturapolis kun je slechts een volledige vergoeding krijgen bij afname van zorg bij gecontracteerde zorgaanbieders.

Verschil natura en restitutiepolis

Restitutiepolis versus naturapolis. Wat is het verschil? Om antwoord te geven op je vragen zetten we de verschillen tussen een naturapolis en een restitutiepolis op een rijtje:

  • Het belangrijkste verschil tussen een natura- en een restitutiepolis heeft te maken met de mate waarin je vrije zorgkeuze hebt. Bij restitutiepolis heb je namelijk de mogelijkheid om zelf te kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat. Dit terwijl je bij een naturapolis alleen zorg vergoed krijgt bij gecontracteerde zorgaanbieders.
  • De hoogte van de premie tussen een natura- en een restitutiepolis kunnen sterk verschillen. Zo is een naturapolis in de meeste gevallen een stuk goedkoper. In 2022 kan dit met circa 240 euro op jaarlijkse basis schelen.
  • Bij een naturapolis wordt de rekening van je behandelingen in de meeste gevallen direct gestuurd naar je zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis kan het voorkomen dat je een rekening eerst zelf moet betalen, waarna je het kan declareren.

Een Restitutiepolis of een naturapolis kiezen?

Een restitutiepolis versus naturapolis. De knoop doorhakken kan soms lastig zijn. Met behulp met de informatie uit dit artikel ben je hopelijk weer een stap dichter bij een passende zorgverzekering. Als je op zoek bent naar een goede zorgverzekering die tegelijkertijd ook niet te veel geld kost, dan kun je goed terecht op Verzekering.nl. Op Verzekering.nl kun je een groot aanbod van zorgverzekeraars vinden en vergelijken met elkaar. Zo kun je een passende zorgverzekering afsluiten tegen een scherpe premie. Maak gerust gebruik van onze vergelijker en vind een verzekering, die ideaal aansluit bij je persoonlijke situatie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven