Particulier

Wanneer moet je een CAR-verzekering afsluiten?

Een CAR-verzekering (Construction All Risk) is essentieel voor aannemers en opdrachtgevers van bouwprojecten. Om volledig gedekt te zijn, is het cruciaal de juiste CAR-verzekering af te sluiten vóór aanvang van de bouw of verbouwing. Zo elimineer je als aannemer of opdrachtgever elk risico op niet-verzekerde schade.

Aannemers en opdrachtgevers

Op de bouwplaats rusten grote verantwoordelijkheden op zowel aannemers als opdrachtgevers. Aannemers zijn verzekerd tegen schade aan materialen en derden (zoals aangrenzende panden). Ook de eigen machines zijn gedekt. Opdrachtgevers zijn verzekerd tegen vrijwel alle schade op het bouwterrein.

Risico’s zonder CAR-verzekering

Aannemers en opdrachtgevers van bouwprojecten dragen vaak de eindverantwoordelijkheid. Het is dan ook cruciaal om je degelijk te verzekeren tegen schade en mogelijke aansprakelijkheid. Zonder CAR-verzekering loop je het risico zelf op te draaien voor de kosten.

Hier zijn enkele voorbeelden van deze risico’s:

  • Mislopen van projecten omdat opdrachtgevers een CAR-verzekering eisen.
  • Aansprakelijkheid voor materiële schade op de bouwplaats.
  • Ontbreken van deskundige hulp bij schade.

Offerte CAR-verzekering aanvragen

Het aanvragen van een offerte voor de CAR-verzekering is nu eenvoudig op Verzekering.nl. Dankzij de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van Verzekering.nl vind je de beste verzekering voor jouw onderneming. In samenwerking met de verzekeringsadviseurs van EVR kun jij dé CAR-verzekering vinden die bij jou past. Een vrijblijvend gesprek zorgt ervoor dat er een offerte op maat wordt opgesteld, waarin al jouw gewenste risico’s zijn gedekt.Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven