Particulier

Wat is de premie beroepsaansprakelijkheid?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die geschikt is voor dienstverleners, zoals artsen, advocaten en architecten. De verzekering kan afgesloten worden door mensen in verschillende vakgebieden, om zich te beschermen tegen aansprakelijkheid voor fouten of nalatigheden die ze in hun werk maken. Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn bedoeld om dekking te bieden voor de kosten die de fouten of nalatigheden achterlaten. Het kan zijn dat je aansprakelijk wordt gesteld en verantwoordelijk wordt gehouden voor de financiële schade. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade wanneer je aansprakelijk wordt gesteld. Het is begrijpelijk dat je de benieuwd bent naar de premie van beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Verschil beroepsaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid

De premie van beroepsaansprakelijkheid verschilt met andere aansprakelijkheidsverzekeringen, omdat het zich op beroeps fouten of in plaats van andere aansprakelijkheidsclaims zoals letselschade. Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn ook anders omdat ze vaak specifiek zijn afgestemd op het beroep van de verzekerde. Bijvoorbeeld, de dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een arts zou anders zijn dan die voor een advocaat, omdat de risico’s en aansprakelijkheden die ze tegenkomen in hun werk verschillen. Bekijk daarom goed van tevoren de verschillen zodat je de juiste aansprakelijkheidsverzekering kiest. Wil je meer weten over welke aansprakelijkheidsverzekeringen er nog meer zijn? Bekijk ze op onze webshop.

Hoe wordt de premie beroepsaansprakelijkheid berekend?

Er zijn een verschillend aantal factoren die ervoor zorgen dat de premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering tot stand komt. De belangrijkste factor is het beroep van de verzekerde. Bij sommige beroepen is het risico op aansprakelijkheid groter dan bij andere beroepen. Hierdoor zal het beroep met meer risico ook een hogere premie hebben dan het andere beroep. In overleg met de verzekeringsadviseur wordt ook bepaald of er extra dekkingen nodig zijn bij het afsluiten van de verzekering. Het kan zijn dat voor het ene beroep een basis dekking voldoende is, terwijl het andere beroep een veel uitgebreidere dekking nodig heeft. Hoe uitgebreider de dekking is, hoe duurder de premie wordt.

Op voorhand is het moeilijk te vertellen wat de premie voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering is. Dit komt door alle verschillende factoren die meespelen bij het bereken van de premie. Er wordt daarom ook geen vast bedrag benoemt voor de verzekering. Onze verzekeringsadviseurs kunnen nadat het offerteformulier behandeld is en er een gesprek heeft plaatsgevonden de exacte premie bekend maken. Hierdoor heb je als onderneming de mogelijkheid om de kosten te berekenen en te bepalen of de verzekering geschikt is.

Heb je interesse om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vul het offerteformulier in en kies voor de gewenste verzekeringen. Onze verzekeringsadviseurs zullen contact met je opnemen over het ingevulde offerteformulier. Tijdens dit gesprek zullen onze specialisten je voorzien van informatie over de gewenste verzekering. Onze adviseurs nemen je financiële belangen zeer serieus. Hierdoor krijg je een passende verzekering voor de best mogelijke premie.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven