Zakelijk

Hoe kan ik mijn zorgverzekering in 2023 zo goedkoop als mogelijk houden?

Veelgestelde vragen hoe kan ik mijn zorgverzekering in 2023 zo goedkoop als mogelijk houden?


Goedkope zorgverzekering 2023

De afgelopen jaren hebben wij als consumenten de prijzen van goederen flink zien stijgen. Zo zijn de prijzen van benzine, brood en overige goederen fors omhoog gegaan. Ook de zorgpremie zal niet achterblijven. In 2023 kunnen we namelijk een gemiddelde toename verwachten van 10 euro per maand voor de zorgpremie. Natuurlijk is dat niet fijn. Gelukkig voor jou, zijn er manieren om een zo goedkoop als mogelijke zorgpremie af te sluiten. In dit artikel zullen we je meer informatie hierover geven. Lees gerust verder.

Waarom is de premie van de basis zorgverzekering verschillend?

In principe is de inhoud van de basisverzekering voorafgaand bepaald door de Nederlandse regering, waardoor elke basisverzekering dezelfde polis en dekking heeft. Maar waarom verschillen de premies dan per zorgverzekeraar? De hoogte van de premie voor je zorgverzekering is verschillend, omdat elke zorgverzekeraar andere prijsafspraken maakt. Hierdoor berekent elke verzekeraar de premie van de zorgverzekering op een andere manier.

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering van 2023?

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering van 2023? Goede vraag. Wat de goedkoopste zorgverzekering van 2023 is, is sterk verschillend per persoon. De ene persoon heeft namelijk meer zorgwensen en behoeften dan de ander. Maar er zijn manieren om een zo goedkoop als mogelijke zorgverzekering af te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld:

Het eigen risico van je zorgverzekering verhogen

Hoe hoger het eigen risico, hoe minder premie je betaalt. De goedkoopste zorgverzekering heeft dan ook het hoogste eigen risico. Het hoogste eigen risico is € 885,-. Onthoud wel dat je dit bedrag in een keer moet betalen als je zorg nodig hebt waar eigen risico voor geldt.
‘Hoe hoog moet mijn eigen risico zijn, als ik de goedkoopste zorgverzekering wil afsluiten?’. In principe is het zo: hoe hoger het eigen risico, hoe minder premie je hoeft te betalen voor je zorgverzekering. Je kunt je eigen risico tot maximaal € 885,- verhogen.

Alhoewel het verhogen van je eigen risico leidt tot een lagere maandelijkse premie, is het niet in alle gevallen handig om dat te doen. Zo is het niet handig om je eigen risico vrijwillig te verhogen, als je dure medicijnen of behandelingen nodig hebt. Ook als je het bedrag van het verhoogde eigen risico niet achter de hand hebt wanneer je zorg nodig hebt, is het sterk af te raden om je eigen risico vrijwillig te verhogen.

Zorgverzekeringen van 2023 vergelijken

Het kan zo zijn dat je al een zorgverzekering hebt. Toch kan het goed zijn om jaarlijks zorgverzekeringen te vergelijken. Zo kunnen je behoeften aan zorg op jaarlijkse basis veranderen. Ook kan het voorkomen dat je zorgverzekeraar de voorwaarden van je polis wijzigt. Waarom is het vergelijken van zorgverzekeringen in 2023 zo belangrijk? Met het vergelijken van zorgverzekeringen kom je een heel eind bij je zoektocht naar een goedkope en passende zorgverzekering. Zo kun je met vergelijkingstools inzicht krijgen in de hoogte van de premies, voorwaarden en dekkingen van verschillende zorgverzekeraar. Op deze manier kun je flink besparen op je premie. Via Verzekering.nl kun je ook zorgverzekeringen vergelijken binnen enkele drukken op de knop. Bekijk wat er mogelijk is voor je zorgverzekering en vergelijk je verzekering via Verzekering.nl.

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven