Wat wordt er verzekerd bij het coronavirus?

Zorgverzekering nieuws

Wat wordt er verzekerd bij het coronavirus?

2 minuten leestijd
Het is inmiddels overal op het nieuws; het coronavirus. Het coronavirus is een virus uit Wuhan, een stad in China. Het virus is oorspronkelijk afkomstige van vleermuizen, maar kan zich verspreiden van dier op dier, maar ook van mens op mens. Ongeveer 14.500 mensen zijn op dit moment besmet met het coronavirus en ongeveer 350 mensen zijn aan het virus overleden. Het reisadvies naar China is momenteel oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Het reisadvies naar de provincie Hubei, waarin de stad Wuhan ligt, is rood. Dit betekent dat reizen niet wordt aangeraden.

Voorzorgsmaatregelen

Hoe het coronavirus zich momenteel verspreidt is nog niet bekend.

U kunt wel een aantal maatregelen nemen om de kans op besmetting te verkleinen:

  • Was regelmatig uw handen
  • Maak gebruik van handontsmetting middelen
  • Nies of hoest in uw elleboog
  • Raak deurklinken, lichtknoppen en trapleuningen zo min mogelijk aan
  • Probeer ruimtes te vermijden waar u met veel personen dicht op elkaar staat

Annuleringsverzekering

Indien u een reis naar China heeft geboekt en binnenkort naar China gaat reizen bestaat er een kans dat uw reisverzekering niet geldig is. Bij veel verzekeringen wordt een uitgebroken virus niet gezien als geldige reden om een reis te annuleren of vervroegt te beëindigen. Wij raden u daarom aan eerst contact op te nemen met uw verzekeraar om erachter te komen of dit ook voor u geldt.

Als u uw reis naar China wilt annuleren kunt u geen beroep doen op uw annuleringsverzekering. Normale annuleringsverzekeringen dekken alleen zaken die in uw eigen land plaatsvinden. Echter, kunt u wel uw reis naar China kosteloos annuleren wanneer u beschikt over een allrisk- annuleringsverzekering.

Reisverzekeringen dekken geen repatriëring, maar indien u op vakantie gaat naar Wuhan en u raakt besmet met het coronavirus bent u wel gedekt met uw reisverzekering.

Reisorganisaties

Indien u een reis naar China heeft geboekt via een reisbureau, worden de eventuele kosten of tegemoetkomingen via het reisbureau afgehandeld. Wanneer het reisbureau ervoor kiest de reis niet door te laten gaan, heeft u recht op het geld wat u aan het reisbureau heeft betaald of recht op een compensatie.

Wilt u overstappen van verzekeraar of uw verzekering vergelijken? Dat kan op onze site. Want wat voor u de goedkoopste en beste zorgverzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het is daarom slim om de verschillende zorgverzekeringen en verzekeraars op een rijtje te hebben en deze met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor onze vergelijkingssite: verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven