Bevallen in 2019: hoe zit het met mijn zorgverzekering?

Zorgverzekering nieuws

Bevallen in 2019: hoe zit het met mijn zorgverzekering?

1 minuut leestijd
Heeft u al een tijdje een kinderwens of bent u al zwanger? Dan zal uw kindje hoogstwaarschijnlijk ter wereld komen in 2019. Het is een erg mooie, maar ook zware periode, omdat er erg veel bij komt kijken. Zo is het belangrijk dat u als aanstaande moeder weet wat er in 2019 vergoed wordt door uw zorgverzekeraar, zodat u niet met onverwachte kosten komt te zitten.

Wat wordt er wel vergoed?

De basisverzekering dekt al veel op het gebied van zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan:

   • De verloskundige hulp
   • Een thuisbevalling
   • Een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak (denk aan complicaties die optreden tijdens de zwangerschap: keizersnede, meerling, ligging van de baby, etc.)
   • Een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak (eigen bijdrage)

Als u wil bevallen in een ziekenhuis zonder medische noodzaak omdat dat uw voorkeur heeft, wordt dit maar gedeeltelijk vergoed door de basisverzekering. Zorgverzekeraars hebben ervoor gekozen om een vast bedrag van €211,- te vergoeden, omdat de prijs van ziekenhuisbevallingen zonder medische noodzaak verschilt per ziekenhuis. Het bedrag dat boven de €211,- valt, dient u zelf te betalen.

Bij de kraamzorg is er ook sprake van een eigen bijdrage. De basisverzekering vergoedt namelijk slechts het aantal kraamzorg uren waar u recht op heeft. Dit is afhankelijk van onder andere uw gezinssituatie. Mocht u behoefte hebben aan meer kraamzorg uren dan kunt u dit altijd verhogen. Deze kosten zijn in 2019 €4,40 per uur en worden dus niet vergoed.

Aanvullende verzekering

Hoewel niet alles wordt vergoed door de basisverzekering is er altijd de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekering kan (een gedeelte van) uw eigen bijdrage vergoeden.

U kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor uw zorgverzekering, zodat u ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven