Zakelijk

Particuliere cyberverzekering van Univé

Cyberverzekering nieuws

Particuliere cyberverzekering van Univé

2 minuten leestijd

De cyberverzekering is in opkomst. Steeds meer verzekeraars komen met een oplossing die de gevolgen van cybercrime dekt. Er is nu zelfs met een variant voor particulieren. Univé introduceert een particuliere cyberverzekering genaamd “zorgeloos online” die bedoeld is om uw pc, laptop en smartphone te beschermen tegen hacken.

De verzekering

“Zorgeloos online” is voornamelijk bedoeld om digitale dreigingen van buitenaf te voorkomen. Met het pakket van Univé verzekert u uw apparatuur tegen het risico en de gevolgen van virussen en malware. Als uw apparatuur onbruikbaar wordt door een “cyberincident”, wordt deze apparatuur vergoed.

Univé definieert een cyberincident als volgt; elk incident waarbij derden zonder uw toestemming toegang krijgen tot uw apparatuur en digitale gegevens in uw thuisnetwerk.

Het pakket kost 11,95 euro per maand. Uw hele gezin kan dan gebruik maken van uw beveiligde thuisnetwerk. Als uw apparatuur dan toch onherstelbaar onbruikbaar wordt, kunt u rekenen op een vergoeding tot 5000 euro.

Mocht er door uw apparatuur ook schade ontstaan bij anderen, dan bent u als verzekerde tot 2,5 miljoen euro verzekerd voor aansprakelijkheid. Er is daarnaast ook een vergoeding voor het inschakelen van experts, die verloren data terugvinden of terugzetten.

Het pakket

Volgens Univé is het belangrijk om eerst risico’s en schade te beperken of te voorkomen. Verzekeren komt pas wanneer de preventieve maatregelen genomen zijn. Het zorgeloos online-pakket zit dan ook vol met preventieve maatregelen.

Het pakket komt namelijk met een speciale router genaamd de F-secure Sense. Deze router functioneert voor een groot deel als een traditionele router, maar dan met verbeterde beveiliging.
Daarnaast komt het pakket ook met een virusscanner en een app, die uw apparaten ook kan beschermen wanneer u niet thuis bent.
Mocht er ondanks deze preventieve maatregelen toch nog iets misgaan, dan is er een hulplijn die samen met u de boel weer op orde kan krijgen.

Voorwaarden

De cyberverzekering van Univé dekt alleen voor de verzekeringnemer en het gezin. Dit wil zeggen dat uw partner en kinderen meeverzekerd zijn, als zij zijn ingeschreven op hetzelfde woonadres. De apparaten van uw huisgenoten, vrienden en bezoekers, zijn niet verzekerd.

Daarnaast moeten uw apparaten verplicht gebruik maken van de F-secure Sense router die u in bruikleen krijgt en een virusscanner. Als u wegens omstandigheden verbinding maakt met het thuisnetwerk zonder deze middelen, bent u niet verzekerd.

Klik hier voor de voorwaarden van zorgeloos online.

Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven