Honden eigenaren vangen bot bij HEMA

Dierenverzekering nieuws

Honden eigenaren vangen bot bij HEMA

2 minuten leestijd

HEMA biedt een scala aan verzekering aan waaronder Dierenverzekeringen. Met deze verzekering is het mogelijk om uw hond of kat te laten verzekeren. Voorheen sloot HEMA drie hondenrassen uit. Dat wil zeggen dat deze drie rassen niet bij HEMA konden worden verzekerd.


Medische afwijkingen
HEMA heeft onlangs bekend gemaakt naast deze drie onverzekerde rassen nu ook andere hondenrassen uit te sluiten. De reden hiervoor is regelmatig voorkomende medische afwijkingen. In totaal sluit HEMA vijftien hondenrassen uit vanwege deze medische afwijkingen.

Dierenverzekeraars
Behalve HEMA bieden verzekeraars zoals bijvoorbeeld Inshared, OHRA, Petplan, Verzekeruzelf en Proteq Dier&Zorg ook dierenverzekeringen aan. In vergelijking tot deze verzekeraars sluit HEMA een aantal hondenrassen uit die deze verzekeraars wel verzekeren. Neem als voorbeeld de Cavalier King Charles Spaniël , dit ras wordt door HEMA uitgesloten omdat er regelmatig medische afwijkingen zouden voorkomen bij dit ras terwijl de andere verzekeraars wel dekking bieden voor dit hondenras.

Een hondenras die door zowel HEMA als de andere verzekeraars niet wordt gedekt is de Amerikaanse Pitbull Terriër. Het is bekend dat dit ras veel te maken krijgt met aandoeningen zoals hartinsufficiëntie, cataract(grauwe staar), heupdysplasie en diverse allergieën.

Risico
Verzekeraars letten vooral op rassen die duidelijk vaker bepaalde aandoeningen oplopen.
Een aantal hondenrassen hebben een grotere kans op aandoeningen en dragen hierdoor meer risico met zich mee. Wanneer een verzekeraar besluit zo’n ras toch te verzekeren loopt de verzekeraar het risico meer claims binnen te krijgen dan gewoonlijk.

Dierenverzekering afsluiten
Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een dierenverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke dierenverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij uw dier past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven