Zakelijk

Energiedrankjes zijn een aanslag op uw lichaam

Zorgverzekering nieuws

Energiedrankjes zijn een aanslag op uw lichaam

2 minuten leestijd
Het is het meest populaire drankje onder de jongeren in ons land. Kennen de jongeren de gevaren wel van een blikje energie? Verzekering.nl zocht uit welke stoffen er in een blikje zitten en wat voor effect dit op het lichaam heeft.

Energiedrankjes zijn een hype onder jongeren. Het doel van het drinken van energiedrankjes is om een energieboost te krijgen. Vaak gebeurt het omgekeerde. Maar liefst twee op de drie jongeren krijgt last van de negatieve bijwerkingen. Deze negatieve bijwerkingen zijn onder andere slapeloosheid, hyperactiviteit en bij sommige komt na de energieboost een instortmoment.

Dit komt omdat het drankje veel cafeïne en taurine bevat. Wij zullen u per stof uitleggen wat de bijwerkingen zijn:

  • Cafeïne

Een stof die ook bij het produceren van bijvoorbeeld cola en koffie gebruikt wordt. Cafeïne is verslavend, één of twee kopjes koffie per dag kan geen kwaad. In een blikje energiedrink zit er maar liefst zes keer zoveel cafeïne dan in een kopje koffie.

Als we teveel van de stof innemen kunnen we last krijgen van rusteloosheid. Door deze rusteloosheid worden we duizelig en gaan we beven. Tevens is het mogelijk om zware hartkloppingen te krijgen.

  • Taurine

Deze stof maakt ons lichaam automatisch aan en wordt gehaald uit andere voedingsproducten. Het maakt het lichaam alert voor gevaar en zo komen we sneller in actie. Het lichaam heeft dagelijks maar een kleine dosering nodig van de stof. Eén blikje energiedrink bevat ongeveer tienmaal de dagelijkse behoefte aan taurine.

De overheid waarschuwt niet voor niets voor de gevaren van het drankje. Zij geven ook aan dat het drankje beter niet gedronken kan worden. Mochten jongeren dit toch doen, adviseert de overheid dit te beperken tot één blikje per dag.

Neem voor meer informatie contact met uw huisarts op. Hij zal u nog eens uitleggen waarom het drankje uit de schappen gehaald moet worden.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven