Zakelijk

De gezonde sigaret

Zorgverzekering nieuws

De gezonde sigaret

2 minuten leestijd

Roken is ongezond voor u en de mensen in uw omgeving. Tabaksproducent Philip Morris heeft vandaag haar eerste winkel geopend in Amsterdam. De winkel verkoopt de rookloze IQOS-sigaret.

De IQOS-sigaret

Een sigaret waarbij de stoffen die vrijkomen tot wel 90% minder schadelijk zijn dan een traditionele sigaret. De sigaret is dus niet echt gezond, hij is alleen een stuk minder schadelijk. De IQOS-sigaret is een klein apparaatje waarin een kleine sigaret geplaatst dient te worden. Het apparaatje verbrand de tabak niet, hij verhit het alleen. Dit verhitten doet het apparaatje tot wel 300 graden. Hierdoor zal de smaak ietsje anders zijn dan bij de traditionele sigaret. De behoefte aan nicotine zal wel verdwijnen.

Meerdere filialen

De IQOS is inmiddels al in 25 landen over de gehele wereld geïntroduceerd. Er wordt gezegd dat dit de sigaret van de toekomst is. Nederland kan dan natuurlijk niet uitblijven. Deze week heeft Philip Morris zijn eerste Nederlandse filiaal geopend. In dit filiaal is de IQOS verkrijgbaar. Uit onderzoek is gebleken dat er wereldwijd inmiddels 2 miljoen rokers zijn overgestapt op de IQOS-sigaret.

Wereldwijd roken er nog zo’n miljard mensen. Deze mensen besmetten andere mensen vaak ook met een sigaret. Hoe vaak gebeurd het dat er een groepje rokers op een feestje de hele avond buiten staan. Een stuk minder gezellig dan dat zij binnen zouden zitten. Helaas is roken voor hen schadelijk, dit is hun eigen keuze. Voor u is het roken ook schadelijk, waar u eigenlijk niks aan kunt doen. Met de IQOS-sigaret is de lucht die u als meeroker binnenkrijgt een stuk minder schadelijk dan bij een traditionele sigaret.

Het aantal rokers daalt in Nederland. De KWF Kankerbestrijding ziet de winkel als een nieuwe uitdaging om te gaan roken. Zij geloven niet in de sigaret en zijn van mening dat iedereen moet stoppen met roken. Het is slecht voor de gezondheid. Zij vinden dat we moeten stoppen met het produceren van sigaretten om een rookvrije samenleving te krijgen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven