Zakelijk

Nieuwe verzekering voor geleende auto’s

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nieuws

Nieuwe verzekering voor geleende auto’s

2 minuten leestijd

Veel mensen lenen wel eens een auto van een vriend, familielid of een andere bekende. Vooral voor automobilisten die zelf niet in het bezit zijn van een auto is het lenen een mooie oplossing. Als er echter schade wordt gemaakt door degene die de auto leent zit de eigenaar met de gebakken peren. Je kan hierdoor ook een verzekering afsluiten voor geleende auto’s. Menig familieruzie of vriendschapsbreuk zal ontstaan zijn door zo’n situatie. Met de nieuwe autoverzekering van Nationale Nederlanden genaamd ‘Gappie’ wordt hier wat tegen gedaan.

Verzekering geleende auto’s app

Als er schade wordt veroorzaakt door een auto-lener heeft de eigenaar een groot probleem. Niet alleen moet de opgelopen schade financieel worden opgehoest door de eigenaar. Ook heeft de schade consequenties voor de no-claim korting van de autobezitter. Op dit moment is het zo dat wanneer er schade wordt veroorzaakt. Dan levert de eigenaar altijd 5 jaar van zijn no-claim korting in. Op het moment dat de autobezitter net op een hoge korting zit van bijvoorbeeld 80% is dit erg zuur voor de eigenaar. De nieuwe app van Nationale Nederlanden genaamd ‘Gappie’ gaat aan deze situatie een einde brengen.

‘Gappie’, dat staat voor vriend, is een app die helpt om de kosten na opgelopen schade aan de auto gemakkelijk af te handelen. Het idee van de app is om het voor zowel de auto-lener als de auto-uitlener zo gemakkelijk mogelijk te maken. De verzekering is wel redelijk prijzig te noemen. Zo betaal je voor het eerste uur vijf euro aan verzekering, elk uur daaropvolgend kost een euro extra. Het bedrag kan dagelijks maximaal oplopen tot 15 euro.

De consumentbond heeft in een reactie aangegeven dat de nieuwe app vooral handig is voor auto’s in het wat duurdere segment. Verder geeft het verbond aan dat je voordat je de app gaat gebruiken wel eerst even moet onderzoeken of de verzekering ook de schade verzekert als de auto total-loss wordt gereden. ‘Gappie’ is vooral bedoeld voor korte ritjes met de auto van een vriend of kennis, voor langere ritten zijn er al betere alternatieven op de markt.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven