Zakelijk

Aansprakelijkheidspolis kan veel goedkoper volgens Consumentenbond

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Aansprakelijkheidspolis kan veel goedkoper volgens Consumentenbond

2 minuten leestijd

In Nederland is het niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Wel is het sterk aan te raden. Ondanks dat het een relatief goedkope verzekering is, moet je er niet zomaar een afsluiten, meldt de Consumentenbond.

In een onderzoek dat zij hebben gedaan blijkt dat de hoogte van de premie die je jaarlijks voor een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) betaalt verschilt per verzekeraar. Het bedrag kan maximaal oplopen tot 83 euro per jaar en dat is relatief goedkoop als je dit vergelijkt met andere verzekeringen. Ondanks de lage prijs is het toch verstandig om de verschillen tussen de AVP’s te bekijken. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen zowel de voorwaarden en de premies.

Verschillen voor gezin met kinderen

In het geval van een gezin met kinderen is het verschil tussen de duurste AVP van verzekeraar Reaal en de volgens Consumentbond ‘Beste koop’ van Bruns ten Brink zo’n 36 euro per jaar. Bij verzekeraar ZLM is de AVP zelfs 11 euro goedkoper dan de polis van Bruns ten Brink, maar deze organisatie is alleen actief in Zeeland en Noord-Brabant.

Verschillen voor gezin zonder kinderen

Wanneer je een gezin zonder kinderen hebt kan je, indien je gesitueerd bent in Zeeland of Noord-Brabant, ook de meest voordelige polis afsluiten bij ZLM. Daarbuiten is het verschil tussen de duurste verzekering van de Goudse en de goedkoopste AVP van United Insurance rondom de 38 euro, wat neerkomt op een verschil van zo’n 50 procent.

Verschil bij alleenstaanden

Als je alleenstaande bent, ligt de premie een stuk lager dan bij de bovenstaande gevallen. In dat geval is het verschil tussen de duurste Aansprakelijkheidspolis van Avéro Achmea en de volgens de Consumentenbond ‘Beste koop’ van InShared 25 euro.

De bovenstaande premieverschillen zijn gebaseerd op het door de Consumentenbond geadviseerde verzekerde bedrag van 1,25 miljoen euro met een eigen risico van 0 euro.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven