Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Nieuws over Zorgverzekeringen

50-plussers zijn overwegend tevreden en stappen niet over

verzekering, verzekeringen, 50-plussers, overstappen, tevreden, onderzoek, 70+

Verzekerden die de leeftijd van 50 zijn gepasseerd, zijn overwegend tevreden met hun zorgverzekering. Een groot percentage van deze groep, zit namelijk al jaren bij dezelfde verzekeraar en is niet van plan om over te stappen. De 50-plussers die wel overstappen geven aan dat zij voornamelijk voor een andere zorgverzekeraar kiezen, vanwege een lagere maandpremie.

Zeer tevreden

In opdracht van startpagina.nl is er eind oktober van dit jaar onderzoek uitgevoerd naar het overstapgedrag van 50-plussers. Hierbij hebben ruim 1700 respondenten van 50 jaar en ouder, de vragenlijst ingevuld.

Uit dit onderzoek blijkt dat drie kwart van de verzekerden in de afgelopen 5 jaar niet van verzekeraar is veranderd. Daarnaast geeft 60% van deze groep aan, ook dit jaar bij de huidige verzekeraar te blijven.

Van de groep personen die de 70 al is gepasseerd, is er nog minder twijfel. Zeker 75% van geeft aan geen reden te hebben om over te stappen. Meer dan 80% van alle 50-plussers geeft aan (zeer) tevreden te zijn met hun huidige verzekering.

Lagere premie

Uit het onderzoek blijkt ook dat de hoogte van de premie een grote rol speelt. Meer dan 50% van de overstappers geven aan dat zij dit doen vanwege de lagere premies.
Dit is een vrij grote stijging, in vergelijking tot de resultaten uit hetzelfde onderzoek van vorig jaar. Vorig jaar was de hoogte van de premie, maar voor 20% van de respondenten de belangrijkste reden om over te stappen.

Hoger Eigen risico

Bijna 40% van de 50-plussers, kiest voor een vrijwillig eigen risico. De respondenten geven aan dat deze keuze ook te maken heeft met een lagere maandpremie. Het verhogen van het vrijwillige eigen risico, leidt namelijk tot een korting op de maandelijkse premie.

Een aantal van de ondervraagden heeft wel aangegeven hierdoor niet altijd naar de huisarts te gaan. Vaak hopen zij dat eventuele medische klachten vanzelf overgaan. Zij zijn namelijk bang om ineens hoge rekeningen te ontvangen, waarvan zij zelf eerst het eigen risico zouden moeten betalen.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Tandfit-Preventief: preventief uw tanden verzekeren

verzekering, verzekeringen, zorg, zorgverzekering, Tandfit-Preventief, tanden, tandarts, mondhygiëne

Beter poetsgedrag zou kunnen leiden tot minder kostbare behandelingen bij de tandarts. Volgens verzekeraar ONVZ en elektronicagigant Philips, is het preventief investeren in mondverzorging, de manier om de kosten voor tandarts en mondhygiënist te verlagen. U kunt vandaag dan ook de nieuwe tandverzekering Tandfit-Preventief, online aanvragen.

Dekking

De nieuwe verzekering van ONVZ, zet zich volledig in op het voorkomen van tandproblemen. Behalve een elektronische tandenborstel, worden ook alle controles bij de tandarts en de bezoeken bij de mondhygiënist volledig vergoed. Ook komt de verzekering inclusief een ongevallendekking tot 5000 euro. Er mag per jaar maximaal één ongeval worden geclaimd.

Daarnaast worden ook de onderstaande zaken vergoed tot een bedrag van 2000 euro per jaar;

• Fluoridebehandelingen;
• Röntgenfoto’s;
• Sealants;
• Tandvleesbehandelingen;
• Verdovingen;
• Vullingen.

Poetsen met uw smartphone

U krijgt bij de verzekering de Philips Sonicare DiamondClean Smart, een elektronische tandenborstel die uw poetsgedrag monitort. U kunt de borstel koppelen aan uw smartphone via de bijbehorende app. De borstel geeft via uw smartphone feedback over uw poetsgedrag en voorziet u van persoonlijk poetsadvies.
Als uw borstel is gekoppeld aan de app, kunt u door middel van een 3D kaart uw poetswerk bekijken. U kunt op deze kaart zien waar u heeft gepoetst en wat de eventuele probleemgebieden zijn.

U krijgt met de Tandfit-Preventief elke drie maanden een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd. De opzetborstels zijn voorzien van een chip, die het poetsgedrag van een gebruiker registreert. Hierdoor kunnen meerdere personen met hun eigen opzetstuk gebruik maken van één toestel.

Belangrijke informatie

• De nieuwe verzekering van ONVZ kan alleen online worden afgesloten. Om naar de website van Tandfit-Preventief te gaan klikt u hier.
• Als u geen basisverzekering heeft afgesloten bij ONVZ, betaalt u een toeslag van 50% als u toch graag gebruik wil maken van deze verzekering.
• U kunt Tandfit-Preventief alleen afsluiten vóór 31 januari 2018.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Gemeente vergoedt eigen risico kwetsbare jongeren

verzekering, verzekeringen, kwetsbare jongeren, eigen risico, zorgverzekering, psychose, depressie, verslaving, zorg

Gemeente Amsterdam begint op 1 december met een pilot, waarbij de gemeente het eigen risico betaalt voor kwetsbare jongeren. Zodra jongeren de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, moeten zij zelf het eigen risico betalen voor zorgkosten. Niet al deze jongeren zijn goed in staat om deze bedragen te betalen en stoppen daarom voortijdig met de behandelingen tegen verslaving, depressie en psychose.

Mijden van zorg

Gemeente Amsterdam werkt samen met het Fonds Bijzondere Noden Amsterdam(FBNA), om uit te zoeken tot in hoeverre de verplichte kosten ervoor zorgen dat deze kwetsbare jongeren ervoor kiezen om medische behandelingen te vermijden. Om dit doel te kunnen behalen, wil de gemeente de jongeren assisteren door het eigen risico van € 385,- betalen uit de gemeentekas.

De gemeente betaalt de kosten voor psychische zorg voor jongeren tot aan hun 18e levensjaar. De gemeente rekent hiervoor geen eigen risico. Zodra de jongeren 18 jaar zijn geworden, moeten zij verplicht op zoek naar een zorgverzekering. Hierdoor moeten zij ineens jaarlijks € 385,- euro gaan betalen. Lang niet alle jongeren kunnen deze kosten dragen.

De pilot is tot stand gekomen, vanwege het aantal jongeren dat in de problemen komt door het vermijden van zorg. De gemeente is van mening dat personen die op jonge leeftijd niet de benodigde medische zorg ontvangen, op latere leeftijd zwaardere klachten kunnen krijgen.

Deze zwaardere klachten brengen vaak ook hogere kosten met zich mee. Dit kan uiteindelijk leiden tot financiële of maatschappelijke problemen in het volwassen leven.

Uitstelgedrag

Het Trimbos-Instituut heeft door middel van een landelijk onderzoek aangetoond dat ruim 5% van de jongeren tussen 18 en 24 jaar, psychische zorg afneemt. De cijfers van het GGZ geven aan dat 10% van deze jongeren de behandeling niet doorzet zodra zij de leeftijd van 18 jaren hebben bereikt. Veel jongeren geven aan dat de financiële situatie, de grootste reden is voor het niet afmaken van de behandeling.

Het stopzetten van de behandeling voor psychische problemen wordt afgeraden, omdat de klachten vaak niet verdwijnen of juist erger worden. In sommige gevallen worden de klachten zo ernstig, dat het normale functioneren bemoeilijkt wordt. Men gaat dan alsnog zorg afnemen, maar de klachten zijn dan vaak al verergerd.

Door het uitstellen van de behandelingen, kunnen deze jongeren uiteindelijk in grotere problemen terecht komen. Soms besluiten zij op oudere leeftijd toch de noodzakelijke zorg af te nemen. Hiervoor geldt dan alsnog een eigen risico.

Zorgverzekering afsluiten
Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Uw premieoverzicht zorgverzekeringen 2018

verzekering, verzekeringen, 2018, premieoverzicht, premie, stijging, daling , zorgverzekering

Voor 12 november dienden alle verzekeraars hun premies voor 2018 bekend hebben gemaakt. Toch zijn nog niet alle verzekeraars over de brug gekomen. De verzekeraars die wel hun premies bekend hebben gemaakt, hebben overwegend de premie of verhoogd of gelijk gehouden.

Premieoverzicht

Hieronder vindt u een tabel met alle verzekeraars die hun premie bekend hebben gemaakt op alfabetische volgorde;

Verzekeraar

Type polis

 Premie 2017

 Premie 2018

Verschil

De Amersfoortse Restitutie  €     117,50  €     125,50  €          8,00
Anderzorg Natura  €     102,00  €     102,00
Avéro Achmea Select Zorg Plan Natura  €     117,20  €     119,45  €          2,25
Avéro Achmea Keuze Zorg Plan Restitutie  €     121,75  €     123,75  €          2,00
Bewuzt Natura  €        99,15  €     101,35  €          2,20
CZ Zorgbewust Natura  €     108,90  €     112,15  €          3,25
CZ Zorg-op-maat Natura  €     112,85  €     116,25  €          3,40
CZ Zorgkeuze Restitutie  €     119,05  €     122,60  €          3,55
CZdirect Natura  €     102,35  €     105,45  €          3,10
De Friesland Zelf Bewust Natura  €        99,95  €     103,95  €          4,00
De Friesland Alles Verzorgd Natura  €     114,95  €     116,95  €          2,00
De Friesland Vrije Keus Restitutie  €     120,50  €     122,25  €          1,75
De Goudse Natura  €     112,95
De Goudse Restitutie  €     118,95
Delta Lloyd Restitutie  €     115,83  €     119,58  €          3,75
Ditzo Combinatie  €     100,95  €     102,95  €          2,00
DSW Combinatie  €     108,00  €     107,50  €        -0,50

Verzekeraar

Type polis

 Premie 2017

 Premie 2018

Verschil

FBTO Natura  €     103,50  €     105,50  €          2,00
FBTO Restitutie  €     108,50  €     109,95  €          1,45
Hema Natura  €     108,00  €     108,00
Ik! Natura  €     111,44
Interpolis Combinatie  €     104,25  €     106,25  €          2,00
inTwente Combinatie  €     108,00  €     107,50  €        -0,50
IZA Natura  €     110,00  €     114,25  €          4,25
IZA Restitutie  €     114,25  €     118,50  €          4,25
IZZ Natura  €     109,94  €     114,44  €          4,50
IZZ Restitutie  €     113,28  €     119,44  €          6,16
Menzis Basis Voordelig Natura  €     103,00  €     103,00
Menzis Basis Natura  €     119,00  €     119,00
Menzis Basis Vrij Restitutie  €     122,00  €     122,00
Nedasco Natura  €     112,95  €     116,20  €          3,25
Nedasco Restitutie  €     118,95  €     122,20  €          3,25
OHRA Restitutie  €     113,64  €     117,34  €          3,70

Verzekeraar

Type polis

 Premie 2017

 Premie 2018

Verschil

ONVZ Restitutie  €     119,50  €     122,00  €          2,50
OZF Natura  €     117,45  €     119,45  €          2,00
PMA Natura  €     103,00  €     103,00
PMA Natura  €     110,67  €     110,67
PMA Restitutie  €     113,46  €     113,46
PNOzorg Restitutie  €     109,94  €     112,24  €          2,30
ProLife Natura  €     117,45  €     119,45  €          2,00
ProLife Restitutie  €     121,75  €     123,75  €          2,00
Salland Zorgverzekering Natura  €     112,95  €     101,50  €      -11,45
Zorgdirect Restitutie  €     114,95  €     107,83  €        -7,12
Stad Holland Restitutie  €     112,00  €     110,50  €        -1,50
Studenten Goed Verzekerd Budget  €        94,46  €        95,36  €          0,90
Studenten Goed Verzekerd Natura  €     105,71  €     107,51  €          1,80
Studenten Goed Verzekerd Restitutie  €     109,58  €     111,38  €          1,80
Univé Restitutie  €     117,25  €     121,25  €          4,00
Univé Select Natura  €        98,75

Verzekeraar

Type polis

 Premie 2017

 Premie 2018

Verschil

VGZ Ruime Keuze Natura  €     112,95  €     116,20  €          3,25
VGZ Eigen Keuze Restitutie  €     118,95  €     122,20  €          3,25
VVAA Restitutie  €     119,50  €     122,00  €          2,50
ZEKUR Budget  €        92,00
ZEKUR Restitutie  €     105,53
ZieZo Basis Natura  €        99,95  €     102,50  €          2,55
ZieZo Selectief Natura  €        93,95  €        96,95  €          3,00
Zilveren Kruis Basis Budget Budget  €     104,95  €     105,95  €          1,00
Zilveren Kruis Basis Zeker Natura  €     117,45  €     119,45  €          2,00
Zilveren Kruis Basis Exclusief Restitutie  €     121,75  €     123,75  €          2,00
Zorg en Zekerheid Gemak Natura  €     104,60  €     103,95  €        -0,65
Zorg en Zekerheid Natura  €     115,95  €     114,95  €        -1,00
Zorg en Zekerheid Restitutie  €     118,95  €     118,45  €        -0,50
Zorgverzekeraar UMC Restitutie  €     104,90  €     109,84  €          4,94
Soort Polis

Het soort polis is zeer belangrijk bij de keuze voor een overstap. Zo heeft u de keuze tussen een budget- restitutie of naturapolis. Het grootste verschil tussen deze verschillende polissen is de hoogte van de vergoeding die u ontvangt van uw verzekeraar. U kunt namelijk wel een lagere premie betalen, maar als uw behandeling vervolgens maar voor een deel wordt vergoed, bent u mogelijk toch duurder uit.
Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten polissen.

Hogere zorgkosten

Verzekeraars proberen de stijgende zorgkosten zo veel mogelijk in toom te houden, door hun eigen reserves in te zetten. Het inzetten van de reserves helpt om de zorgpremies te drukken. Helaas is het inzetten van de reserves niet voor alle verzekeraars voldoende en is een premiestijging voor sommige verzekeraars onvermijdelijk.

Verzekeraars DSW, InTwente, Salland, ZorgDirect, Stad-Holland en Zorg en Zekerheid, zijn de enigen die de zorgpremie verlagen.

Gelukkig blijft het eigen risico in 2018 op € 385 euro staan. De tweede kamer heeft besloten om voor 2018 het eigen risico te bevriezen. Uw eigen risico blijft dus gelijk aan het bedrag dat u zou moeten betalen in 2017.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Bijna de helft van de Nederlanders stapt nooit over

verzekering, verzekeringen, besparen, overstappen, collectief, individuele, polis

Burgers die eraan denken om een overstap van zorgverzekeraar te maken, kunnen dit jaar misschien ook weer premie besparen. Zo is er vorig jaar in totaal 61,5 miljoen euro bespaard aan premie voor de ziektekostenverzekering. Toch stapt een groot deel van de burgers niet over. Deze personen hebben vaak een collectieve zorgverzekering. Wij vertellen u waarom een overstap ook voor mensen met een collectieve polis, nuttig kan zijn.

Marktscan

Uit de “Marktscan Zorgverzekeringsmarkt”, uitgevoerd door de Nederlandse Zorgautoriteit(NZa), blijkt dat er niet alleen miljoenen zijn bespaard door de overstappers. Er waren namelijk ook minder burgers die besloten om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar in vergelijking met het voorgaande jaar.
In de periode van november 2015 tot februari 2016 stapte 6,9% van de verzekerden over. Vorig jaar bestond het aantal overstappers nog maar uit 6,8% van de verzekerden.

Collectief verzekerd

1,17 miljoen burgers stapten vorig jaar over. En dat zijn er niet zo heel veel als u bedenkt dat de zorgverzekering verplicht is voor alle Nederlandse burgers vanaf 18 jaar. Dat zijn ongeveer 13 miljoen burgers, die zelf een zorgverzekering moeten hebben en dus kunnen overstappen. Toch stapt een groot deel van deze personen niet over naar een andere verzekeraar.

De burgers die niet overstappen hebben vaak een collectieve verzekering. Uit de cijfers van het NZa, blijkt dat ongeveer twee derde van de totale bevolking een collectieve zorgpolis heeft. Dit zijn zo’n 11 miljoen burgers. Van deze groep zijn er zo’n 6 miljoen collectief verzekerd via hun werkgever.

Uit de cijfers van de Autoriteit Consument en Markt(ACM), is 70% van de personen met een collectieve zorgverzekering nog nooit overgestapt, sinds de invoering van het huidige zorgstelsel.
Dit zijn ongeveer 8 miljoen verzekerden en dus bijna de helft van de Nederlandse bevolking.

Volgens het ACM heeft deze groep vaak weinig zin om verzekeringen te vergelijken of om over te stappen naar een andere verzekeraar. Dit kan komen omdat zij weinig of geen klachten hebben over hun huidige verzekering of omdat zij denken goedkoper uit te zijn met de huidige verzekering.
Het kan ook mogelijk zijn dat deze personen niet denken aan een overstap, zolang zij nog in dienst zijn bij hun werkgever.

Toch vergelijken

Als u een collectieve verzekering heeft, loont het toch om het één en ander met elkaar te vergelijken. Uit een gezamenlijk onderzoek van het ACM en NZa, blijkt namelijk dat collectieve zorgverzekeringen onvoldoende onderscheidend zijn.

Een voordeel van de collectieve verzekering, is dat een groep personen met vergelijkbare gezondheidsrisico’s gezamenlijk kunnen worden verzekerd. Volgens het onderzoek is er op dit moment weinig sprake van dit soort “zorg op maat” bij de collectieve verzekering. De individuele en de collectieve polis, zijn in (te)veel opzichten vergelijkbaar.

Ook is de collectieve polis gemiddeld duurder dan een individuele polis. Collectieve verzekeringen geven meestal een collectiviteitskorting. Maar deze korting wordt vaak juist op de duurdere zorgverzekeringen gegeven. Hierdoor zijn leden van het collectief, zelfs met de korting, niet altijd goedkoper uit en kan een overstap voordeel opleveren.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Ook in 2018 meer mensen een hoger vrijwillig eigen risico

Verzekering, verzekeringen, zorg, eigen, risico, 2018, vrijwillig

Als een verzekerde voor een hoger vrijwillig eigen risico kiest, krijgt deze korting op de maandelijkse premie. Voor veel gezonde Nederlanders is dit voldoende om te kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Er zijn zelfs steeds meer mensen die kiezen voor het maximale eigen risico van 500 euro. U kunt er namelijk honderden euro’s per jaar mee besparen.

Lagere premie

Momenteel kiest meer dan 12 procent van de verzekerden voor een maximaal vrijwillig eigen risico. Bijna een verdubbeling in vergelijking met een aantal jaren geleden. Toen koos nog maar 7 procent van de verzekerden voor een hoger eigen risico.

Verzekerden die kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico, krijgen korting op de maandelijkse premie. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor gezonde personen of mensen die relatief weinig gebruik maken van hun eigen risico. Met het verhogen van het eigen risico, kan de korting tot zo’n 20 euro per maand oplopen.

Als u niet meer dan 385 euro van uw eigen risico verbruikt, kunt u besparen. Met een maximaal vrijwillig eigen risico, houdt u elke maand ongeveer 20 euro over. Jaarlijks bespaart u dan dus ongeveer 240 euro.

Sparen

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan een vrijwillig eigen risico. U kunt namelijk niet bij alle verzekeraars gespreid betalen. Als u kiest voor een vrijwillig eigen risico, moet u in staat zijn het hele bedrag in één keer op te hoesten.
Het is dan ook verstandig om in elk geval een spaarpotje op te bouwen. Het bedrag in uw spaarpot moet dan gelijk zijn aan de hoogte van uw eigen risico. Zo kunt u het eigen risico in één keer betalen als dit nodig is.

Lagere zorgkosten

Het eigen risico is bedoeld om een deel van de verantwoordelijkheid bij de verzekerde te leggen. Goede zorg, is duur. En zonder een eigen risico, kan de verleiding om “onnodig” naar zorg te vragen groot worden. Als men een deel van de zorg uit eigen zak moet betalen, creëert dit vaak meer bewustzijn.

Met het eigen risico, kan ook de premie worden gedrukt. Zo hoeven de mensen die geen of weinig zorg vragen ook minder te betalen. Zij betalen dan enkel de maandelijkse premie. De personen die wel veel zorg vragen, betalen de maandelijkse premie en het eigen risico.

Het eigen risico draagt dus bij aan lagere zorgkosten. Mensen stappen door het eigen risico niet zomaar voor elk pijntje naar de dokter, omdat zij weten dat dit geld kost. Hierdoor hebben de zorgverleners meer tijd en ruimte voor de personen die dringend zorg nodig hebben.

Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Goedkopere zorg bij huisarts door nieuw tarief

verzekering, verzekeringen, huisarts, goedkoper, tarief, nieuw, declareren

Verzekeraar Menzis heeft al met tachtig huisartsenpraktijken contracten afgesloten met het alles-in-één tarief. Dit nieuwe tarief zou huisartsen moeten prikkelen om minder snel door te verwijzen naar duurdere behandelingen. Uiteindelijk zouden dit moeten leiden tot meer grip op de zorgkosten en een betere persoonlijke aanpak voor de patiënten.

Declaraties

Hoe meer handelingen een arts uitvoert, hoe meer de arts kan declareren. Volgens de Raad voor Volksgezondheid(RVS), kan dit systeem leiden tot “perverse prikkels en staat innovatie in de weg.”

Momenteel werken huisartsen op declaratiebasis. Dit wil zeggen dat er per patiënt apart wordt gedeclareerd voor elke handeling. Afhankelijk van de zorg die een patiënt ontvangt, kan dit bedrag verschillen.
Een voorbeeld hiervan is het 10-minutenconsult. Het consult kan zelf al gedeclareerd worden voor 9,59 euro. Als de arts tijdens het consult ook nog andere handelingen uitvoert, kunnen deze ook gedeclareerd worden.
Dit kan leiden tot artsen die liever patienten hebben die voor veel declaraties kunnen zorgen. Andere patienten worden dan (te) snel doorverwezen naar duurdere zorg.

Vast bedrag

Het nieuwe tarief is een vast bedrag voor alle patienten. De huisarts ontvangt dus niet langer een vergoeding per behandeling. Dit geeft de arts meer ruimte voor een persoonlijke aanpak, sinds deze niet langer gebonden is aan de 10 minuten.
Sommige patienten hebben baat bij een kort gesprek die niet langer duurt dan enkele minuten. Aan de andere kant zijn er patienten die meer tijd nodig hebben dan de gebruikelijke 10 minuten.

Een arts kan dan goede zorg leveren zonder zich druk te hoeven maken om de tijd. De zorgkosten worden dan beteugeld, omdat er minder hoeft te worden doorverwezen naar duurdere zorg.

Risicobeperking

Volgens Erik Schut, gezondheidseconoom aan de Erasmus Universiteit, draagt het plan ook enkele risico’s met zich mee.
Zo zouden zieke patienten vaak meer tijd nodig hebben. Als een praktijk veel zieke patienten heeft, zou dit kunnen leiden tot minder patienten in totaal. En omdat de arts nu een vast bedrag krijgt voor alle patienten, betekent dit ook minder geld. Dit zou kunnen leiden tot artsen die zieke patienten willen weren.

Verzekeraar Menzis denkt dit risico te kunnen beperken, door de artsen een nieuwe prikkel te geven. Artsen kunnen namelijk een deel van de besparingen krijgen.
Een voorbeeld hiervan is een patiënt die nog maar 50% van de vervolgzorg nodig heeft, dankzij de zorg van de huisarts. De vervolgbehandeling is dan ongeveer de helft goedkoper. Van deze besparing, krijgt de arts een deel terug om te kunnen investeren in de eigen praktijk.

Als een arts te weinig of slechte zorg levert, kunnen er eerder complicaties optreden bij een patiënt. Deze patiënt zal de arts dan nog meer tijd (en geld) kosten. De arts heeft er dus baat bij om zo goed mogelijk te zorgen voor de patiënt. En daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Nieuwe verzekering tegen borstkanker oneerlijk

Verzekering, verzekeringen, borstkanker, oneerlijk, zorg, zorgverzekering

bij de nieuwe verzekering van AG Insurance, krijgen vrouwen die een gediagnosticeerd zijn met borstkanker een uitkering. Bij vrouwen van 30 jaar en ouder is borstkanker de meest voorkomende vorm. Ongeveer één op de acht Nederlandse vrouwen krijgt met deze ziekte te maken. De vrouwen die een diagnose hebben ontvangen met de ziekte, zijn vaak al de 50 gepasseerd. Deze risicogroep zou door de verzekering worden geweerd.

Vrouwelijke aandoeningen

De verzekering is niet alleen van toepassing op borstkanker. Ook andere vormen van kanker die alleen voorkomen bij vrouwen, vallen onder de dekking. Zo wordt er ook uitgekeerd als er bijvoorbeeld baarmoederhals- en eierstokkanker wordt geconstateerd.

De premie bedraagt tussen de €4,- en €24,- per maand. De uitkering kan oplopen tot 10 duizend euro, met als minimum een bedrag van 5 duizend. Deze uitkering kan gebruikt worden om bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, een schoonheidsbehandeling of een massage te betalen. Het gaat er bij de verzekeraar om dat de patiënt zich zo “goed mogelijk” voelt. Het geld mag dus vrij besteed worden.
De verzekering is niet bedoeld om medische kosten te dekken.

Geweerd door verzekering

Zo’n 80% van de vrouwen met borstkanker, is 50 jaar of ouder. Volgens Think Pink, een vereniging zonder winstoogmerk, wordt deze groep 50-plussers, door de verzekering geweerd. De vereniging vind dit oneerlijk omdat dit wel de groep met het grootste risico op kanker is.
De vereniging vergelijkt het weren van deze groep, met het weren van personen die al kanker hebben.

AG Insurance is van mening dat de verzekering betaalbaar moet blijven. Als personen met een verhoogd risico niet worden uitgesloten, is er een (te) hoge kans dat de verzekeraar moet uitkeren.
Als er teveel wordt uitgekeerd, dan zal de premie voor iedereen stijgen. De hogere premie zou de verzekering minder aantrekkelijk maken, waardoor deze misschien niet kan blijven bestaan.

Think Pink vraagt dan ook om een wettelijk kader. De overheid zou moeten voorzien in een vergelijkbare verzekering, die niet discrimineert en betaalbaar is.

Basisverzekering

De basisverzekering dekt gelukkig bijna alle zorg rondom borstkanker. AG Insurance speelt in op de bepaalde zaken die de basisverzekering niet dekt. Deze houdt namelijk geen rekening met de kosten voor eventuele massages of huishoudhulp.
De basisverzekering dekt enkel noodzakelijke zorg. Massages en andere luxebehandelingen zullen uit eigen zak moeten worden betaald.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

De klok tikt door voor zorgverzekeraars

Verzekering, verzekeringen, jungle, klok, polis, onduidelijk, verzekeraar, zorg, premie

Op 13 november moeten zorgverzekeraars hun premie en polissen bekend hebben gemaakt. Om de verzekeraars te helpen herinneren aan de deadline, heeft de consumentenbond hier een speciale klok voor in het leven geroepen. De zogeheten polis-jungle-klok. De consumentenbond eist dat polissen vanaf deze datum transparant, duidelijk en compleet zijn.

De jungle polis

Er is volgens de consumentenbond een grote kans dat verzekerden een verkeerde keuze maken. Verzekeraars geven vaak onvolledige informatie en een groot aantal combinatiepolissen. Hierdoor ziet de klant vaak door de bomen het bos niet meer. De klok helpt deze kwestie aan de aandacht van de verzekeraars te brengen en houden.
De consumentenbond zet zich in voor een overzichtelijke zorgverzekeringsmarkt. Dit zou de jaarlijkse keuze voor de consument makkelijker moeten maken.

Transparantie

De consumentenbond zou de inhoud van de polis graag duidelijk en transparant zien. Een stap in de goede richting was de introductie van de zorgverzekeringskaart.
De bond zou wel graag de volgende aanvullende informatie op de kaart terugzien;

• Duidelijke aanduiding wat de verzekering vergoed als er een behandeling plaatsvind bij een zorgverlener die geen contract heeft met de verzekeraar;
• De grootte van de kans dat een zorgverlener niet gecontracteerd is;
• Hoeveel zorg er gedekt wordt en waar deze aan moet voldoen. (Bijvoorbeeld het aantal behandelingen dat vergoed wordt. En onder welke voorwaarden).

Combinatiepolis

Een groot deel van de onduidelijkheid komt voort uit de combinatiepolis. De polis is een samenvoeging van de verschillende onderdelen van de natura- en restitutiepolis. U kunt niet altijd rekenen op de zekerheid die de natura- of restitutiepolis biedt. De consumentenbond wil daarom ook helemaal van deze polis af.

Naturapolis
Met deze polis worden de kosten volledig vergoed, als uw behandeling wordt uitgevoerd bij een zorgverlener waar uw verzekeraar een contract mee heeft. Als u uw behandeling laat uitvoeren bij een andere zorgverlener, vergoed uw verzekeraar vaak alleen maar een deel. U draait dus zelf op voor de resterende kosten.

Restitutiepolis
Met deze polis kunt u zelf kiezen waar u behandeld wordt. U krijgt altijd een volledige vergoeding van uw verzekeraar, tenzij te kosten overdreven hoog zijn. Deze polis is vaak ook duurder dan de naturapolis. U moet de rekening wel eerst voorschieten. Later kunt u de rekening dan declareren bij uw zorgverzekeraar.

Kloonpolis

Veel polissen kunnen worden geschrapt, omdat deze vrijwel identiek zijn aan andere polissen. Het blijven aanbieden van deze zogenaamde “kloonpolissen” zorgt alleen maar voor meer onduidelijkheden.
Een klant heeft misschien behoefte aan een bepaalde soort zorg. Sommige kloonpolissen bieden deze zorg, maar er zit ook andere zorg waar de klant geen behoefte aan heeft. De klant moet dan de “jungle” in op zoek naar die passende polis.

Contracteren

Verzekeraars en zorgverleners zijn vaak nog in discussie over de contracten op het moment dat een u al een (nieuwe) verzekering heeft afgesloten. Hierdoor kan het voorkomen dat de afspraken tussentijds wijzigen. De verzekeraars hebben hier niet altijd invloed op, maar de consument ondervindt wel de gevolgen.
Als uw verzekeraar dan ineens een essentieel aspect van uw polis wijzigt, kunt u weer opnieuw op zoek naar een andere verzekeraar. Soms hebben verzekerden een dergelijke wijziging niet door en merken zij pas later op dat de verzekering niet voldoet aan hun behoeften.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Verzekeraar Menzis biedt budgetbeheer aan wanbetalers

verzekering, schulden, verzekeringen, budget, beheer, menzis, bfs, cak, budgetbeheer, wanbetaler

Wie de zorgpremie langere tijd niet betaalt, wordt geregistreerd als wanbetaler. En wanbetalers kosten geld. Momenteel worden deze personen “gestraft” met een hogere premie en komen aanvullende verzekeringen vaak te vervallen. Verzekeraar Menzis komt met een alternatieve oplossing: budgetbeheer. Mensen die zijn geregistreerd bij het CAK komen in aanmerking voor deze maatregel. Zij moeten wel al hun financiën uit handen geven aan BFS Bewindvoering.

Budgetbeheer

BFS zal zich ontfermen over de financiën. Zo wordt er eerst een budgetplan opgesteld. Hierin worden de volgende zaken opgenomen;
• Het soort inkomen;
• De hoogte van het inkomen;
• De betalingen die moeten worden uitgevoerd;
• De belangrijkste reserveringen;
• Het beschikbare huishoudgeld.

Bij de betalingen wordt er rekening gehouden met schuldeisers en de vaste lasten.
De reserveringen richten zich op zaken zoals het eigen risico van de zorgverzekering. Hierbij wordt er geld opzij gezet om het eigen risico te kunnen dekken.
Het beschikbare huishoudgeld is het benodigde bedrag om het huishouden te kunnen te runnen.

Vicieuze cirkel

De verzekeraars zijn van mening dat wanbetalers in een steeds slechtere situatie terecht komen. Zo zouden bijvoorbeeld mensen met schulden vaak stress ervaren. Hierdoor hebben zij vaker behoefte aan psychiatrische assistentie.
En sinds zij vaak niet aanvullend verzekerd zijn, kan het voorkomen dat deze kosten niet gedekt worden. Uiteindelijk worden de schulden maar hoger, terwijl de schulden juist de stress veroorzaken.

Om de uitgaven te beperken, kunnen zij ook zorg gaan mijden. Hierdoor kunnen eventuele gezondheidsproblemen erger worden. Uiteindelijk kan dit resulteren in een (dure) ingreep, die voorkomen had kunnen worden als men de benodigde zorg zou krijgen.

Kwijtschelding

Deelnemers die de maatregel met goed gevolg hebben afgerond, kunnen rekenen op een schone lei.
Zo worden na één jaar de uitstaande schulden bij de zorgverzekeraar kwijtgescholden. Houdt een nog een jaar vol en ook de gemaakt kosten bij de deurwaarder worden kwijtgescholden. Na twee jaar zijn zij met betrekking tot de zorgverzekering, schuldvrij.

Naast Menzis bieden ook verzekeraar CZ en diverse gemeenten schuldhulp en/of budgetbeheer aan. U hoeft hiervoor niet in een schuldsaneringstraject te zitten. U kunt bij uw gemeente altijd budgetbeheer aanvragen.

Zorgverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.