Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Nieuws over Reisverzekeringen

Nederland meest verzekerde land in Europa

tulpne

Volgens gegevens van Eurostat is Nederland het land waar de burgers procentueel gezien het meeste kwijt zijn aan verzekeringen. Nederlanders waren volgens gegevens van Eurostat in 2015 gemiddeld 4.2% van hun inkomsten kwijt aan verzekeringen. Daarmee heeft Nederland het hoogste percentage van alle EU-landen. Een kleine nuance is wel dat als de zorgverzekering wordt weggelaten Nederland in middenmoot eindigt. Lees verder

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument

Het onbewust beïnvloeden van de keuzes van de consument door het gebruik van neuromarketing wordt vaak als iets kwaads afgeschilderd. Dit is echter een eenzijdige manier om hiernaar te kijken, aldus Verzekering.nl.  

Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin wordt gesteld dat consumenten niet enkel op basis van informatie keuzes maken, maar zich ook onbewust laten beïnvloeden door de wijze waarop deze keuze wordt gepresenteerd. Hierbij spelen de gedragswetenschappen, met name psychologie en neurowetenschap, een grote rol. Het AFM heeft hierom besloten vanaf 2016 een expertisecentrum op te richten waardoor zij de financiële keuzes van consumenten kunnen onderzoeken en beïnvloeden.
Hoewel het AFM zich richt op de financiële markt, is neuromarketing niet enkel exclusief in te zetten voor deze sector. Ook de verzekeringssector én de consument kunnen baat hebben bij het gebruik van gedragswetenschappelijke kennis. Door de onvoorspelbaarheid van het gedrag van de consument is het voor verzekeringsbedrijven lastig in te schatten hoe hun clientèle in de toekomst zal handelen. Door het inzetten van neurowetenschap kan beter ingeschat worden of bijvoorbeeld de campagne aan zal slaan of niet, aldus professor Victor Lamme in een interview met Neurowetenschappen.nu. Verzekeringen kunnen dus gebruik maken van de gedragswetenschappen om zo efficiënt mogelijk consumenten te overtuigen van het feit dat nou juist zíj de juiste keuze zijn. Een bekend voorbeeld van een verzekering die hier gebruik van maakt, is VGZ. Maar niet alleen de verzekeringsmaatschappijen kunnen baat hebben bij neuromarketing, ook de consumenten. De keuzes die zij maken, zijn soms niet de beste. Dankzij neuromarketing kunnen er verzekeringen en marketingcampagnes worden geproduceerd die beter aansluiten op wat het brein eigenlijk wil.

Ditzo toch weer in zee met vergelijkingssites?

Ditzo

Begin dit jaar stopte internetverzekeraar Ditzo de samenwerking met vergelijkingssites. Want volgens deze verzekeraar is de consument zelf de enige echte onafhankelijke vergelijker. Maar het lijkt erop dat Ditzo hier nu, na ruim een half jaar, op terug komt en toch weer met vergelijkingssites in zee gaat. Kunnen verzekeraars toch niet zonder de verkoop via vergelijkingssites of heeft Ditzo hier misschien een andere reden voor?
Lees verder

Zorgkosten buiten Europa in 2017 uit basiszorgverzekering

Zorgverzekering

Zorgkosten die mensen in geval van tijdelijk verblijf buiten Europa maken behoren vanaf 1 januari 2017 niet meer tot het basispakket van de zorgverzekering. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het wetsvoorstel volgt direct uit een afspraak in het regeerakkoord van het kabinet-Rutte I dat later is overgenomen door de huidige regering. Met de beperking van de zogenaamde werelddekking is een besparing van 60 miljoen euro per jaar gemoeid.
Lees verder

Verzekering.nl waarschuwt voor dekking off-piste

Dekking off-piste op reisverzekering

De ene doorlopende reisverzekering met wintersportdekking is de andere niet. Dit blijkt uit een inventarisatie van polisvoorwaarden gedaan door vergelijkingssite Verzekering.nl. Zeker als het gaat om off-piste en andere gevaarlijke wintersporten is het opletten geblazen, want de dekking verschilt per verzekeraar. Simpelweg de wintersportdekking toevoegen aan jouw reisverzekering voordat je richting de sneeuw vertrekt is niet altijd voldoende.
Lees verder

Smartphone op reis vaak niet of nauwelijks verzekerd

Vergoeding smartphone op reisverzekering

De zomer van 2015 is officieel ten einde. Tijd voor reisverzekeraars om de totale bagageschade op te maken over de afgelopen zomermaanden. In de top vijf van reisverzekeraars Europeesche en Allianz Global Assistance staat de smartphone op nummer één. De toenemende populariteit is dus ook terug te zien in het aantal schades. Uit de polisvoorwaarden van reisverzekeraars blijkt echter dat smartphones soms niet of in de meeste gevallen maar beperkt verzekerd zijn.
Lees verder

Ben jij de storm zonder ‘kleerscheuren’ doorgekomen?

Veel mensen genieten momenteel van hun welverdiende zomervakantie en hebben geen idee van de storm die afgelopen zaterdag over ons land raasde. Het Verbond van Verzekeraars raadt vakantiegangers dan ook aan om contact op te nemen met een familielid, vriend of goede buur om even kijkje te nemen in huis of bij de auto. Indien er schade is kan er direct actie worden ondernomen om verdere schade te voorkomen.
Lees verder

Onwetendheid vakantieganger groot probleem bij een huurauto

Het huren van een auto in het buitenland is voor veel vakantiegangers de ideale manier om het land van bestemming te ontdekken. Het online boeken van een huurauto is slechts een kwestie van een paar muisklikken, maar juist daarom ontstaan er aan de verhuurbalie veel problemen. Vakantiegangers zijn niet goed op de hoogte van de regels omtrent de borg en het eigen risico. Onwetende klanten komen hierdoor in vervelende discussies terecht en betalen onnodige kosten.
Lees verder

Dekking geld op reisverzekering verhoogd vanwege situatie Griekenland

De onzekere financiële situatie in Griekenland heeft een aantal reisverzekeraars doen besluiten de dekking voor contant geld tijdelijk te verhogen. De overheid, reisorganisaties en reisverzekeraars adviseren vakantiegangers om hun reis naar Griekenland goed voor te bereiden en voldoende contant geld mee te nemen. Maar dit brengt wel extra risico’s met zich mee.
Lees verder