Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Nieuws over Rechtsbijstandverzekeringen

Nederland meest verzekerde land in Europa

tulpne

Volgens gegevens van Eurostat is Nederland het land waar de burgers procentueel gezien het meeste kwijt zijn aan verzekeringen. Nederlanders waren volgens gegevens van Eurostat in 2015 gemiddeld 4.2% van hun inkomsten kwijt aan verzekeringen. Daarmee heeft Nederland het hoogste percentage van alle EU-landen. Een kleine nuance is wel dat als de zorgverzekering wordt weggelaten Nederland in middenmoot eindigt. Lees verder

De rechtsbijstand van verzekeraars wordt goed beoordeeld

recht

Uit het onderzoek naar civiele handelszaken blijkt dat de rechtshulp die verzekeraars bieden het beste wordt beoordeeld. Deze vorm van rechtshulp staat tegenover de hulp die mensen rechtstreeks vanuit een advocatenkantoor inschakelen zonder dat er een verzekeraar aan te pas komt. Dit is een groot compliment naar verzekeraars toe. Door klanten wordt de rechtshulp beoordeeld met een 7,5. Het onderzoek is uitgevoerd vanwege de verhoging van de competentiegrens in 2011. Lees verder

Men grijpt steeds sneller naar de rechtsbijstand

freg

Het aantal hulpvragen in de rechtsbijstand neemt toe. Dat constateert de Barometer 2016-2017 van Stichting Achmea Rechtsbijstand. In deze Barometer staan alle ontwikkelingen op het gebied van rechtsbijstand. Verzekeraar Achmea ziet een groei in het aantal meldingen die men doet. Ook het aantal hulpvragen over zaken zoals burenruzies stijgt. Lees verder

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument

Het onbewust beïnvloeden van de keuzes van de consument door het gebruik van neuromarketing wordt vaak als iets kwaads afgeschilderd. Dit is echter een eenzijdige manier om hiernaar te kijken, aldus Verzekering.nl.  

Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin wordt gesteld dat consumenten niet enkel op basis van informatie keuzes maken, maar zich ook onbewust laten beïnvloeden door de wijze waarop deze keuze wordt gepresenteerd. Hierbij spelen de gedragswetenschappen, met name psychologie en neurowetenschap, een grote rol. Het AFM heeft hierom besloten vanaf 2016 een expertisecentrum op te richten waardoor zij de financiële keuzes van consumenten kunnen onderzoeken en beïnvloeden.
Hoewel het AFM zich richt op de financiële markt, is neuromarketing niet enkel exclusief in te zetten voor deze sector. Ook de verzekeringssector én de consument kunnen baat hebben bij het gebruik van gedragswetenschappelijke kennis. Door de onvoorspelbaarheid van het gedrag van de consument is het voor verzekeringsbedrijven lastig in te schatten hoe hun clientèle in de toekomst zal handelen. Door het inzetten van neurowetenschap kan beter ingeschat worden of bijvoorbeeld de campagne aan zal slaan of niet, aldus professor Victor Lamme in een interview met Neurowetenschappen.nu. Verzekeringen kunnen dus gebruik maken van de gedragswetenschappen om zo efficiënt mogelijk consumenten te overtuigen van het feit dat nou juist zíj de juiste keuze zijn. Een bekend voorbeeld van een verzekering die hier gebruik van maakt, is VGZ. Maar niet alleen de verzekeringsmaatschappijen kunnen baat hebben bij neuromarketing, ook de consumenten. De keuzes die zij maken, zijn soms niet de beste. Dankzij neuromarketing kunnen er verzekeringen en marketingcampagnes worden geproduceerd die beter aansluiten op wat het brein eigenlijk wil.

Ditzo toch weer in zee met vergelijkingssites?

Ditzo

Begin dit jaar stopte internetverzekeraar Ditzo de samenwerking met vergelijkingssites. Want volgens deze verzekeraar is de consument zelf de enige echte onafhankelijke vergelijker. Maar het lijkt erop dat Ditzo hier nu, na ruim een half jaar, op terug komt en toch weer met vergelijkingssites in zee gaat. Kunnen verzekeraars toch niet zonder de verkoop via vergelijkingssites of heeft Ditzo hier misschien een andere reden voor?
Lees verder

Rechtsbijstandverzekering? Niet voor de Groningers

Aardbevingen in Groningen

De bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen kunnen geen rechtsbijstandverzekering afsluiten. Dit blijkt uit onderzoek van RTV Noord. De regionale omroep deed aanvragen voor deze verzekeringen op naam van fictieve inwoners van Loppersum en Groningen. De grootste verzekeraars DAS, ARAG, Univé en de Rabobank (Interpolis) wezen de aanvragen allemaal af.
Lees verder

Vaarwel stoffige verzekeringsmap

De verzekeringsmap. Een map die je liever niet te vaak uit de kast haalt. Maar als je gaat verhuizen of als jouw gezinssituatie wijzigt is het toch noodzakelijk om alle polissen er weer bij te pakken. Het Verbond van Verzekeraars heeft goed nieuws. Over ongeveer twee jaar zal de stoffige verzekeringsmap overbodig zijn en kun je al jouw verzekeringen in één overzicht uploaden via internet.
Lees verder

Ervaren medewerkers bij gastouderbureau mogen rechtsbijstand verlenen

rechtsbijstand

Gastouderbureau Roodkapje heeft bij de rechtbank Den Haag de zaak gewonnen omtrent de vraag of een medewerker van een gastouderbureau een beroepsmatig rechtsbijstandverlener is in een bezwaarprocedure over toeslagen. De medewerker van een gastouderbureau mag zich ten gevolge een beroepsmatig rechtsbijstandverlener noemen, onder de voorwaarde dat diegene voldoende scholing en/of werkervaring heeft opgebouwd op dit terrein. Lees verder