Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Nieuws over Autoverzekeringen

Stijging van premies autoverzekeringen

mercedes-841465_960_720

Het laatste jaar hebben personen meer moeten betalen voor de premies van autoverzekeringen. Dit jaar zijn de premies voor de autoverzekeringen echter weer eens vors gestegen. In sommige gevallen spreken we van een stijging van 65%.

Gemiddeld zijn de prijzen van nieuwe polissen gestegen met 16%, meldt de consumentenbond. Veel uitschieters zijn vooral terug te zien bij kleine verzekeringsmaatschappijen. Zo staat de Kilometerverzekering het hoogst met een gemiddelde premiestijging van 62%. Ook zijn de prijzen van Autoweek, SNS en Verzekeruzelf.nl met 35% tot 55% gestegen.

In vergelijking met kleine verzekeringsmaatschappijen heeft er bij grote verzekeringsmaatschappijen zoals Reaal en ASR nauwelijks tot geen prijsstijging plaatsgevonden bij de premies voor de autoverzekeringen.

Dit jaar was de stijging van de premies voor de autoverzekeringen echter te verwachten. De premies voor de autoverzekeringen zijn al jarenlang te laag om de schades die voorkomen te kunnen dekken.

Door de stijgende concurrentie probeerden verzekeringsmaatschappijen zoveel mogelijk consumenten te werven. Door goedkope premies aan te bieden aan consumenten maakten de verzekeringsmaatschappijen het aantrekkelijker voor consumenten om een verzekering af te sluiten. Op lange termijn heeft deze actie juist voor meer kosten dan opbrengsten gezorgd. Doordat verzekeringsmaatschappijen juist meer schades moesten uitkeren dan dat er verdiend werd op de premies van consumenten

Dit probleem doet zich sinds 2011 voor. De Nederlandsche Bank heeft veel zorgen geuit over dit probleem. Deze instantie zorgt voor de stabiliteit in de verzekeringssector. De Nederlandsche Bank heeft vorig jaar verzekeraars aangespoord om actie te ondernemen en dat heeft geleidt tot de hogere premies van autoverzekeringen.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Teslarijders rijden duurdere schade

Teslarijders rijden duurdere schade

Teslarijders houden goed rekening met het milieu, maar ze zijn niet de netste automobilisten. Ze claimen te vaak een schade die vaak duurder uitpakken dan bij andere auto’s uit dezelfde klasse. Bezitters van een Tesla Model S of een Model X gaan daarom nu 30% meer betalen. Lees verder

Minder auto-inbraken de laatste jaren

Minder auto-inbraken

Het aantal auto-inbraken neemt al jaren af in Nederland. Maar de dieven blijven actief. In de ene stad komen er meer auto-inbraken voor dan in de andere stad. Maar hoe voorkom je zo’n auto-inbraak? En is dit verzekerd? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat er ingebroken wordt in uw auto. Het zijn uw eigendommen en daar horen inbrekers vanaf te blijven. Tijdens auto-inbraken worden vooral navigatiesystemen en airbags gestolen. Deze apparaten kosten veel geld en leveren ook nog eens veel schade op.

Vergoeding

Als u een autoverzekering heeft met de dekking beperkt casco of volledig casco, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade voor auto-inbraak. Denk hierbij aan een ingeslagen ruit of bijvoorbeeld krassen op uw auto. Ook dekt uw autoverzekering uw accessoires maar wel tot een maximumbedrag. Dit maximumbedrag verschilt per verzekeraar en ligt ongeveer tussen de € 500 en de € 2500 euro in.

Tips om auto-inbraak te voorkomen
  • Laat geen waardevolle spullen zoals uw camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld of creditcards in het zicht liggen in uw auto.
  • Laat het liefste helemaal geen waardevolle spullen achter in uw auto.
  • Sluit uw auto altijd goed af.
  • Parkeer uw auto op een goede en verplichte plek. Zo hebben andere zicht op uw auto en is de kans op een auto-inbraak een stuk kleiner.
  • Installeer voor de zekerheid een alarm in uw auto.
  • U kunt uw auto extra beveiligen met een veiligheidsslot voor uw navigatiesysteem en een airbagslot.
Autoverzekering afsluiten

Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een goede autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.


 

 

Nederland meest verzekerde land in Europa

tulpne

Volgens gegevens van Eurostat is Nederland het land waar de burgers procentueel gezien het meeste kwijt zijn aan verzekeringen. Nederlanders waren volgens gegevens van Eurostat in 2015 gemiddeld 4.2% van hun inkomsten kwijt aan verzekeringen. Daarmee heeft Nederland het hoogste percentage van alle EU-landen. Een kleine nuance is wel dat als de zorgverzekering wordt weggelaten Nederland in middenmoot eindigt. Lees verder

Nieuwe verzekering voor geleende auto’s

30000

Veel mensen lenen wel eens een auto van een vriend, familielid of een andere bekende. Vooral voor automobilisten die zelf niet in het bezit zijn van een auto is het lenen van een auto een mooie oplossing. Als er echter schade wordt gemaakt door degene die de auto leent zit de eigenaar met de gebakken peren. Menig familieruzie of vriendschapsbreuk zal ontstaan zijn door zo’n situatie. Met de nieuwe verzekering van Nationale Nederlanden genaamd ‘Gappie’ wordt hier wat tegen gedaan.

Als er schade wordt veroorzaakt door een auto-lener heeft de eigenaar een groot probleem. Niet alleen moet de opgelopen schade financieel worden opgehoest door de eigenaar ook heeft de schade consequenties voor de no-claim korting van de autobezitter. Op dit moment is het zo dat wanneer er schade wordt veroorzaakt de eigenaar altijd 5 jaar van zijn no-claim korting kwijtraakt. Op het moment dat de autobezitter net op een hoge korting zit van bijvoorbeeld 80% is dit erg zuur voor de eigenaar. De nieuwe app van Nationale Nederlanden genaamd ‘Gappie’ gaat aan deze situatie een einde brengen.

‘Gappie’, dat staat voor vriend, is een app die helpt om de kosten na opgelopen schade aan de auto gemakkelijk af te handelen. Het idee van de app is om het voor zowel de auto-lener als de auto-uitlener zo gemakkelijk mogelijk te maken. De verzekering is wel redelijk prijzig te noemen, zo betaal je voor het eerste uur vijf euro aan verzekering, elk uur daaropvolgend kost een euro extra. Het bedrag kan dagelijks maximaal oplopen tot 15 euro.

De consumentbond heeft in een reactie aangegeven dat de nieuwe app vooral handig is voor auto’s in het wat duurdere segment. Verder geeft het verbond aan dat je voordat je de app gaat gebruiken wel eerst even moet onderzoeken of de verzekering ook de schade verzekert als de auto total-loss wordt gereden. ‘Gappie’ is vooral bedoeld voor korte ritjes met de auto van een vriend of kennis, voor langere ritten zijn er al betere alternatieven op de markt.

Opnieuw daling geconstateerd in aantal gestolen auto’s

auto

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) heeft vandaag de nieuwe diefstalcijfers van het jaar 2016 bekend gemaakt. Uit deze gegevens blijkt dat het aantal autodiefstallen in 2016 is gedaald ten opzichte van 2015. In voorgaande jaren is het aantal gestolen auto’s ook gedaald, de cijfers van 2016 zetten deze trend dus voort. De provincie Zuid-Holland is in 2016 het grootste mikpunt geweest van deze vorm van criminaliteit. Verzekering.nl zet de gegevens voor u op een rij. Lees verder