Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Kan je alimentatie verzekeren?

7 July 2020 - NIma

Vaak is er bij een scheiding sprake van dat de ene partner afhankelijk is van de ander. De vraag is hoe deze regelingen zijn mits degene die de alimentatie moet betalen komt te overlijden.

Je hebt veel mogelijkheden met een overlijdensrisicoverzekering, hier zijn alleen veel mensen niet van op de hoogte. Uit onderzoek was gebleken dat bijna 75% van de ondervraagden niet ervan op de hoogte was dat een overlijdenrisicoverzekering zou kunnen zorgen voor financiële zekerheid bij een echtscheiding. Als mensen besluiten om te gaan scheiden dan verandert de financiële situatie vaak zeer ingrijpend voor hun allebei. In de meeste gevallen zal de een de ander een alimentatie moeten betalen, dit kan soms ook in combinatie zijn met kinderalimentatie. Meestal is de alimentatie ook echt broodnodig voor de ontvanger om goed te kunnen rondkomen

De alimentatie stopt meteen als degene die de alimentatie betaalt komt te overlijden. Voor degene die de alimentatie ontvangt kan dit grote gevolgen hebben. Het kan zo zijn dat deze persoon vervolgens recht heeft op een nabestaandenpensioen, maar dit is niet altijd het geval. Mocht diegene nou toch wel recht hebben op zo’n pensioen, dan valt deze vaak nog best laag uit in vergelijking met de alimentatie.

Om deze onzekerheden te voorkomen zou je met elkaar kunnen afspreken dat degene die de alimentatie moet betalen een overlijdensrisicoverzekering neemt, met de ander of de kinderen als begunstigde. Stel dat degene die de alimentatie moet betalen plotseling komt te overlijden, dan zal er eenmalig een bedrag beschikbaar komen ter compensatie van het wegvallen van de alimentatie. Dit kan zorgen voor meer zekerheid voor zowel degene die de alimentatie moet betalen als degene die het ontvangt, zeker als er ook nog eens kinderen in het spel zijn.

Vervolgens is het natuurlijk de vraag hoeveel alimentatie je zou moeten verzekeren, maar dit is natuurlijk compleet afhankelijk van de situatie waarin deze personen zich verkeren. Een financieel adviseur zou je hierbij eventueel kunnen helpen, om alle financiële zaken goed op een rijtje te zetten en inzichtelijk te maken.

Wil je meer informatie over verzekeringen of wil je verzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright