Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
28 May 2020 - NIma

De coronacrisis heeft voor veel mensen financiële gevolgen. Je hebt deze periode minder inkomsten en sommige mensen verliezen zelfs hun baan. Alle beetjes die je kan sparen zijn mooi meegenomen. Ook is dit een goed moment om te kijken of je al je verzekeringen nodig hebt en of je er eventueel op kan besparen.

1. Ten eerste is het belangrijk om overzicht te creëren. Neem de administratiemappen erbij en kijk bekijk de rekeningafschriften van het afgelopen jaar. Voor welke verzekeringen zijn er allemaal premies afgeschreven. Op deze manier wordt het voor jezelf makkelijker en krijg je een goed beeld van alle uitgaven.

2. De vraag die je hierna stelt is of je al die verzekeringen echt nodig hebt. In Nederland zijn de zorgverzekering en de autoverzekering verplicht. Deze heb je dus echt nodig. Door de jaren heen heb je misschien kleine verzekeringen afgesloten die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Bijvoorbeeld een verzekering van een smartphone, tablet of laptop die je allang niet meer hebt. Het kan ook zo zijn dat sommige verzekeringen elkaar overlappen. Bijvoorbeeld als je je verzekerd voor medische kosten in het buitenland terwijl dit ook onder ziektekostenverzekering valt.

3. Daarnaast is het ook slim om te kijken naar de polissen van verzekeringen. Als je bijvoorbeeld al een paar jaar in dezelfde auto rijdt is het waarschijnlijk even geleden dat je voor het laatst naar je verzekering hebt gekeken. De auto is ondertussen ouder geworden en minder waard. Een lagere dekking past dan wellicht beter bij je auto.

Verzekeraars veranderen regelmatig hun premies. Het kan zo zijn dat je meer of minder schadevrije jaren hebt dan op het moment dat de autoverzekering werd afgesloten. Deze zaken wijzen uit dat het mogelijk voordeliger is om een andere autoverzekering uit te zoeken.

4. Als je tijdens de coronacrisis niet in je auto rijdt en die op je eigen terrein, garage of carport kwijt kan, kan je de auto en de dekking schorsen van de autoverzekering. Je betaalt dan voor een tijdje geen wegenbelasting en geen premie. Als de auto weer nodig is kan je makkelijk de schorsing weer opheffen.

5. Is het belangrijk om een doorlopende reisverzekering te hebben dit jaar? Vakanties in het buitenland zitten er waarschijnlijk voorlopig niet in. Voor een vakantie in Nederland is een zorg- en inboedelverzekering voldoende om dekking te geven. Handig dus om te overwegen om de doorlopende reisverzekering voor dit jaar op te zeggen.

6. Inboedelverzekering is nu extra belangrijk, doordat je tijdens deze crisis meer tijd in en rond het huis doorbrengt. Om de tijd wat draaglijker te maken heb je misschien een nieuwe tv, spelcomputer of lounge set aangeschaft. Deze spullen moeten natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Bekijk hiervoor of de dekking voor audioapparatuur nog voldoende is en hoe de spullen in de tuin verzekerd zijn. Bij sommige verzekeraars moet je voor de spullen in de tuin een extra verzekering afsluiten, de buitenhuisverzekering. Op het eerste gezicht lijkt dit geen geld te besparen, maar als er iets gebeurt met de spullen scheelt het een hoop geld als je goed verzekert bent.

7. Nog een optie om geld te besparen is door een kilometerverzekering aan te schaffen. Je betaalt dan een premie die in verhouding staat tot de werkelijk gereden afstand. Als dat aan het einde van het jaar minder is dan gepland betaalt de verzekeraar een deel terug.

8. Het kan gunstig zijn om bepaalde verzekeringen op jaarbasis te betalen. Je moet dan in een keer een groot bedrag betalen, maar je kan wel heel veel geld besparen op lange termijn. Bij betaling op jaarbasis bieden verzekeraars vaak een hogere premiekorting.

9. Geld op je autoverzekering besparen kan je doen door niet altijd schade te claimen. Door een schade te claimen door jouw schuld val je terug in schadevrije jaren. Het gevolg daarvan is dat je minder no-claimkorting krijgt en je premie omhoog gaat. Het kan daarom voordeliger uitvallen door een kleine schade zelf te betalen in plaats van deze te claimen. Bij het krijgen van autoschade zijn er mogelijkheden om de kosten te beperken. Veel verzekeraars geven korting of je hoeft geen eigen risico te betalen als je naar een aangesloten schadehersteller gaat. Afhankelijk van de schade kan dit schelen in de kosten die je zelf moet betalen voor de reparatie.

10. Het goed onderhouden van je auto is erg belangrijk. Niet alleen is het goed voor de auto maar ook voor de portemonnee. Zonder geldige APK mag je niet rijden met je auto. Onder deze kosten kom je dus helaas niet uit. Je voorkomt wel kosten door zelf je auto goed te onderhouden. Het checken van de bandenspanning en het level van de vloeistoffen voordat de auto naar de keuring gaat. Als de monteur deze zelf bijstelt en bijvult is dit duurder dan wanneer je het zelf doet.

Wilt u meer informatie over autoverzekeringen of wilt u autoverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright