Op de hoogte
blijven?
3 July 2019 - Jeremy

Clixx, dat is de naam van de nieuwe verzekering die OHRA onlangs heeft uitgebracht. Met deze verzekering wordt het makkelijker om uw voertuig uit te lenen aan vrienden of familie. 1 op de 10 Nederlanders heeft namelijk wel eens een ongeluk gehad met een geleende auto. Deze schade kan voor een heftige woordenwisseling tussen de eigenaar en de schaderijder zorgen. Met Clixx is dit verleden tijd. Clixx zorgt er voor dat de schade die gereden is deels tot zelfs helemaal verzekerd is.

Wat is Clixx?

Bijna 80% van alle rijgerechtigden in Nederland heeft wel eens een auto geleend van een familielid of vriend. Dit gaat voor de eigenaar niet zonder zorgen. Namelijk meer dan 3 op de 10 Nederlanders vindt het eng om een auto uit te lenen of in iemand anders auto te rijden. Zij zijn bang dat de schade ook gevolgen kan hebben voor de band die zij hebben met de eigenaar. De kosten die namelijk komen kijken bij een ongeluk zijn niet alleen de kosten van de schade aan de auto zelf. Het kan ook van de schadevrije jaren af gaan die de eigenaar zorgvuldig heeft opgebouwd. Met Clixx wordt de eigenaar gecompenseerd voor de afname van zijn schadevrije jaren, dus eigenlijk stijging van zijn premie.

Inhoud pakket Clixx

Met Clixx wordt de schade vergoedt aan de geleende auto, een vergoeding van tenminste €250 ter compensatie van de verloren schadevrije jaren en ook wordt het mogelijke eigen risico van de huidige autoverzekering vergoedt. Afhankelijk van de autoverzekering die de auto nu al heeft, kunt u kiezen uit 2 pakketten. Het complete pakket (€7 per dag) kunt u afsluiten bij auto’s die WA of beperkt Casco zijn verzekerd. Het aanvullende pakket (€6 per dag) is alleen beschikbaar bij auto’s die Allrisk zijn verzekerd. Hiernaast is het ook mogelijk om een buitenland dekking voor de door u geleende auto af te sluiten. Dan komt er €1 boven op de huidige pakketkosten die OHRA hanteert.

Dus wilt u de auto lenen en zich niet schuldig voelen bij eventuele schade? Dan is de Clixx verzekering van OHRA wat voor u.

Wilt u uw eigen autoverzekering vergelijken? Dat kan met onze vergelijker. Hier vindt u snel de autoverzekering die het beste bij u past

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

© copyright