Op de hoogte
blijven?
5 April 2018 - Joanne

​Het bleek soms ingewikkeld voor de consument om het overzicht te houden over verschillende verzekeringen. Het Verbond van Verzekeraars heeft nu een handige website gelanceerd. Op deze website kunnen consumenten een overzicht bekijken van hun verzekeringen.

Gebruiksgemak

Het Verbond van Verzekeraars wil het de consumenten graag zo aangenaam mogelijk maken. Om deze reden is de website www.mijnverzekeringenopeenrij.nl opgericht. Op deze website kunnen consumenten al hun verzekeringen bekijken. Ook als het gaat om verzekeringen bij verschillende verzekeraars. Het voordeel hiervan is dat consumenten altijd een overzicht hebben van hun verzekeringen. Juist op onverwachte momenten kan dit van pas komen en dan is het fijn als u niet tussen stapels papieren hoeft te zoeken.

Hoe werkt het?

Een nieuwe gebruiker kan een account aanmaken. Nu moeten de verzekeringen worden opgehaald. Dit kan de gebruiker doen door een klantnummer, polisnummer of relatienummer in te vullen. Nadat deze eenmaal zijn ingevuld, hoeft u dit niet nogmaals te doen. De verzekeraars houden de informatie up-to-date. Wel kunt u zelf extra bijlagen toevoegen, als u dit handig vindt. Het overzicht is ook te downloaden als PDF. Wat ook fijn is: een gebruiker kan een andere persoon machtigen om zijn of haar gegevens in te zien. Dit is bijvoorbeeld een uitkomst voor ouderen die hun kinderen kunnen machtigen. Zo is een overzicht binnen handbereik.

Voordelen

  • Als de verzekeringen eenmaal zijn geüpload, heeft de consument een handig overzicht
  • Andere personen kunnen worden gemachtigd om het overzicht in te zien
  • Er kunnen bijlagen worden toegevoegd voor extra gebruiksgemak
  • Het overzicht kan in een PDF-bestand worden gedownload
  • De informatie is maximaal 1 maand oud en dus up-to-date

Nadelen

  • Nog niet alle verzekeraars zijn aangesloten, de verwachting is wel dat er steeds meer verzekeringsmaatschappijen meedoen
  • De verzekeringen moeten door de consument zelf worden ingevoerd; vergeten verzekeringen kunnen niet worden teruggevonden met deze website

Is het veilig?

De website Mijnverzekeringenopeenrij.nl is opgericht met het doel de consument te helpen. De gegevens worden niet gedeeld en worden veilig bewaard. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw gegevens worden doorgespeeld naar derden. U kunt alleen zelf uw gegevens inzien, tenzij u iemand machtigt. Ook de machtiging heeft u zelf in handen.

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

© copyright